Publicitate

Rusia a dat startul razboiului chimic. Arunca substante toxice din drone în regiunea Herson, a anuntat comandantul grupului operational Tavria, Oleksandr Tarnavski. 
Acesta a raportat ca în cursul zilei de 8 februarie rusii au aruncat sase munitii cu cloropicrin, o substanta chimica a gazelor lacrimogene, dintr-o drona. În cursul saptamânii au fost înregistrate peste zece încercari ale rusilor de a ataca cu substante otravitoare.

Cel mai probabil, acestea sunt grenade de mâna K-51 pe care rusii le arunca din drone asupra pozitiilor ucrainene pentru a elimina soldatii din transee, sperând sa obtina un avantaj tactic. K-51 este o grenada cu gaz chimic, cu un corp din plastic dur si baza metalic.a A fost dezvoltata la sfârsitul anilor 1970 în Uniunea Sovietica.

Corpul sigilat al grenadei este umplut cu o substanta neletala sub forma de pulbere, foarte iritanta, cloropicrin. Impactul K-51 este de câteva ori mai mare decât cel al grenadelor folosite pentru dispersarea demonstrantilor, deoarece a fost conceput pentru serviciile militare si speciale.

Substanta continuta în grenada provoaca iritatii ale mucoaselor, ceea ce duce la sufocare, tuse si dezorientare din cauza iritatiei ochilor. Luna trecuta, Militarnîi a mai raportat ca invadatorii rusi foloseau împotriva aparatorilor ucraineni grenade speciale de productie noua, cu gaz, RG-Vo, care contineau o substanta interzisa de Conventia de la Geneva împotriva.

Noul tip de munitie chimica se distinge prin design si umplere – foloseste un iritant cloroacetofenona (CN). Pe baza utilizarii sale în timpul razboiului din Vietnam, cloroacetofenona (CN) a fost interzisa pentru utilizare ca substanta de razboi chimic, în conformitate cu Protocolul de la Geneva aprobat de Adunarea Generala a ONU în 1969.

Kremlinul a tot avertizat ca Ucraina pregateste atacuri chimice, în timp ce, numai în luna decembrie au fost raportate 81 de atacuri chimice ale Rusiei, potrivit unui comunicat oficial al Statului Major al Ucrainei de la 27 decembrie. Acest lucru aduce numarul total de atacuri chimice la 465. În timp ce aceste substante inflamabile nu si-au atins scopul este de presupus ca Rusia va trece la substante chimice mai toxice si cu potential letal.

SURSA: newsweek.ro

 

Citește toată știrea

Rusia aruncă substanţe toxice din drone în regiunea Herson
Publicitate