Publicitate

Rusia se razbuna pe Maia Sandu: în august, pretul gazelor livrate Moldovei creste cu circa 50-, fata de iulie. Pretul de achizitie al gazelor naturale, pe care-l va plati Republica Moldova catre Gazprom pentru luna august 2022 va fi de 1.458,5 dolari pentru mia de metri cubi. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului de Administratie al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul sau de Telegram. 
„În luna august, pretul de achizitie al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în conformitate cu termenii contractului cu CSP „Gazprom” se va ridica la SA „Moldovagaz” 1458,5 dolari SUA la mia de metri cubi”, a scris Ceban pe Telegram.

Acesta este cu 478,5 dolari mai mare decât pretul pe care l-a achitat Republica Moldova în luna iulie, când a cumparat o mie de metri cubi de gaz cu 980 de dolari. În iunie, pretul a fost de 880 USD, în luna mai – 919 USD, iar în aprilie – 1.194 USD la mia de metri cubi.

Pe fondul acestor scumpiri, sâmbata, în regiunea autonoma Gagauzia, s-a protestat împotriva regimului Maia Sandu si s-a cerut ajutorul Moscovei. „„Cred ca Rusia ne va ajuta, pentru ca suntem vorbitori de limba rusa. Ei sunt aproape, poate ca în curând îi vom întâlni cu o kaurma, kîvîrîm si Cabernet – cu acesti trei „K” vom iesi în întâmpinarea lor si o vom lasa pe Maia Sandu sa se gândeasca unde se va opri”, a spus deputatul Adunarii Populare a Gagauziei Alexander Dinjos, la un miting la Vulcanesti.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Citește toată știrea

Rusia măreşte preţul gazelor livrate Republicii Moldova cu 50%. Se răzbună pe Maia Sandu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate