Publicitate

Un atac cu drone rusesti ce a avut loc în noaptea de marti spre miercuri a avariat infrastructura portuara din portul Izmail si a ranit cel putin sase persoane, dintre care 3 în stare grava, a declarat guvernatorul regiunii Odesa Oleh Kiper. Autoritatile române au trimis mesaj RO-Alert în 8 localitati din judetul Tulcea, aflate în apropierea granitei cu Ucraina.
„Mai multe grupuri de drone au fost lansate asupra districtului Izmail. Din nefericire, au existat lovituri: au fost înregistrate pagube în porturi si alte infrastructuri civile”, a declarat Oleh Kiper. Rusii au lansat peste noapte 44 de drone Shahed, dintre care 32 au fost doborâte, potrivit armatei ucrainene. Se pare ca principala tinta a atacurilor a fost portul Izmail.

Izmail, alaturi de Reni, este unul dintre cele mai mari porturi fluviale pentru cereale din Ucraina si este situat pe Dunare, la granita cu România.

Autoritatile române au emis, miercuri dimineata, un mesaj RO-Alert pentru mai multe localitati din judetul Tulcea, anuntând ca exista posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian.

„Exista posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian. Pastrati-va calmul! Adapostiti-va în beciuri sau adoposturi de protectie civila. În lipsa unui adapost, ramâneti în interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori”, arata mesajul transmis populatiei.

Potrivit acestuia, durata estimata a evenimentului este de 90 de minute.

ISU Tulcea a precizat ca mesajul a fost transmis populatiei din 8 localitati: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina si Vacareni. Un mesaj RO-Alert similar a fost emis si în Galati. Potrivit purtatorului de cuvânt al ISU Galati, colonel Eugen Chirita, alarma RO-Alert s-a dat în jurul orei 3.00 si a vizat zona Vama Galati Rutier spre localitatea Giurgiulesti. Nu s-au înregistrat incidente si nici apeluri la 112.

Cititi mai multe detalii pe hotnews.ro

Citește toată știrea

Rusia, un nou atac masiv cu drone asupra portului Izmail, la câţiva kilometri de graniţele României
Publicitate