Publicitate

Un filmulet publicat chiar pe canalele rusesti de propaganda de pe Telegram în care se aratau soldati ucraineni în transee bombardati de artileria rusa este considerat o farsa elaborata a ucrainenilor, care au pus acolo manechine pentru a-i pacali pe cei din fortele lui Vladimir Putin.
Analistul Tom Bullock de la Jane’s Intelligence, una dintre cele mai cunoscute publicatii de securitate din lume, a aratat pe Twitter ca nu era vorba de soldati ucraineni, ci de papusi.

Acesta a publicat fotografii cu tipurile de „soldati falsi” folositi de armata ucraineana pentru a demonstra acest lucru.

O analiza atenta a imaginilor pare sa sustina acest lucru, pentru ca acolo nu par a fi soldati în carne si oase si, pe deasupra, acestia nu se misca si stau în picioare în transee, ceva ce niciun militar adevarat nu ar face.

Ucrainenii folosesc din plin asemenea tactici, mai ales ca pe lânga manechinele produse special pentru acest scop, primesc si donatii. Presa a scris ca la finalul lunii aprilie un civil a donat 100 de manechine armatei ucrainene.

Scopul este cât se poate de serios si nu se limiteaza la a-i face pe rusi sa risipeasca munitia. Odata ce artileria rusa a tras asupra acestor manechine, pozitia sa poate fi detectata cu destula precizie de ucraineni, care o pot distruge cu artilerie, rachete sau drone.

Rusii folosesc la rândul lor stratageme de acest fel. Astfel, o parte din avioanele lor stationate în apropierea liniei de conflict sunt facute din polistiren pentru a da impresia ca au o forta mai mare.

Între timp se poarta lupte intense între rusi si ucraineni, mai ales în regiunea Donbas. Rusii preseaza orasele Liman, Severodonetk, Rubijne si Popasna. Ei au reusit sa avanseze foarte putin în ultimele zile în aceste directii, iar apararea ucraineana rezista pâna acum.

Lupte intense s-au mai purtat în ultimele zile si în regiunea Harkov, acolo unde ucrainenii au reusit un avans semnificativ, de 40 de kilometri, departând liniile ruse de capitala regiunii.

Ucrainenii au reusit un avans mic si în regiunile Herson si Mikolaiv, unde i-au împins pe rusi câtiva kilometri în spate.

Per total, exista un echilibru între cele doua armate, dar timpul se scurge în favoarea ucrainenilor. Daca rusii nu reusesc sa sparga linia frontului, ucrainenii se înarmeaza de la zi la zi pe masura ce livrarile occidentale de armament îti fac simtita prezenta pe front si continua sa creasca.

Acum batalia se poarta doar în Est si Sud, dupa ce rusii s-au retras total din Nordul si Nord-Estul Ucrainei.

Armata rusa stagneaza pe teren, dar în schimb creste presiunea cu bombardamente intense asupra principalelor orase ucrainene, care ucid cel putin câteva zeci de civili în fiecare zi.

Sursa: unica.md

Citește toată știrea

Rușii, păcăliți ca niște copii pentru a-și trăda locațiile. Au tras în soldați falși ucraineni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate