Publicitate

Trupele Rusiei continua sa se apere în fata atacurilor lansate de catre contraofensiva Ucrainei. Cu toate acestea, noteaza Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW), trupele Moscovei au reusit sa înainteze, recucerind o serie de pozitii de-a lungul liniei Svatove – Kreminna. Cu toate aceste, datele din acest moment indica faptul ca ei abandoneaza unele pozitii importante. 
Între timp, Statul major de la Kiev anunta ca unitatile sale au reusit sa respinga atacurile inamicilor în apropiere de Novoselivske. De asemenea, autoritatile de la Kiev au transmis ca rusii pregatesc o ofensiva catre orasul Liman.Seful adjunct al Statului Major General ucrainean, Oleksiy Hromov, a adaugat ca rusii construiesc linii defensive în Svatove si Liman pentru a opri înaintarea Ucrainei. Fostul ambasador al Republicii Populare Luhansk în Rusia, Rodion Miroshnik, a sustinut ca Kievul transfera brigazi ucrainene de elita catre directiile Liman si Kupiansk pentru a preveni avansarea Rusiei.

Fortele ruse au continuat sa desfasoare operatiuni defensive în regiunile Donetk si în estul regiunii Zaporojie pe 1 decembrie. Statul Major General ucrainean a raportat ca fortele ruse mentin linii defensive pe acest front. Ministerul rus al Apararii a sustinut ca fortele sale au respins un contraatac ucrainean lânga Volodimirivna, regiunea Donetk, potrivit observatornews.ro.

Trupele  ruse din regiunea Herson au continuat sa ia masuri defensive, sa construiasca fortificatii si sa mute personal pe malul estic al râului Nipru. Surse ucrainene au raportat ca fortele ruse de pe malul estic continua sa detina linii defensive si sa-si consolideze apararea. Statul Major General ucrainean a raportat ca rusii au redus numarul de personal si echipamente din Oleshki si au mutat personalul în pozitii de-a lungul autostrazii dintre Oleshki si Hola Pristan.General adjunct al Statului Major General ucrainean, generalul de brigada Oleksii Hromov, a declarat ca Comandamentul ucrainean se asteapta ca fortele ruse sa-si mentina pozitiile pe malul estic si sa desfasoare operatiuni ofensive locale pentru a îmbunatati aceste pozitii, Cu toate acestea, surse din social media au publicat imagini pe 1 decembrie care pretindeau ca arata pozitiile rusesti pe barajul Nova Kahovka. Informatiile contradictorii despre pozitiile militare ruse de pe malul estic al râului Nipru sugereaza ca fortele ruse îsi repozitioneaza în prezent fortele în regiunea Herson, dar nu este clar exact cum.

Citește toată știrea

Rușii se retrag tactic pe frontul de sud din unele localităţi, nu mai pot apăra zone critice din cauza contraofensivei ucrainene – ISW
Publicitate