Publicitate

Ministerul Apararii din Ucraina a anuntat ca armata rusa si-a aruncat în aer propriul tren plin cu munitie si echipamente militare, oprit în gara Kalanchak. Înainte de explozie, militarii rusi au pregatit o cortina de fum care trebuia sa-i protejeze de rachetele sistemului HIMARS. S-a întâmplat ieri, a doua zi dupa sosirea garniturii, spun reprezentanti ai Ministerului Apararii din Ucraina (GUR), relateaza site-ul ZN.ua.
„La ora 8 dimineata, rusii au început sa descarce din tren munitia si echipamentele militare. Se pare ca, pentru a masca procesul de descarcare si pentru a se proteja împotriva loviturilor sistemelor HIMARS, ocupantii au folosit aparate de fum puternice. La aproximativ 11:20 a rasunat o explozie în zona de lucru, – se spune în raportul de informatii. Imediat dupa deflagratie, garnitura de tren, fara niciun avertisment, a început sa se deplaseze în directia Crimeei. Militarii aflati la locul incidentului s-au panicat si s-au împrastiat în mai multe directii”.

Potrivit ofiterilor ucraineni de informatii, cauza exploziei a fost manipularea neglijenta a munitiei în timpul descarcarii sau un incendiu cauzat de utilizarea defectuoasa a pirotehnicii fololsite la crearea cortinei de fum.

Ministerul Apararii a mai precizat pe reteaua sociala Telegram ca în noaptea de 29 spre 30 iulie, armata ucraineana a lovit un tren rusesc care a ajuns în gara Brylivka. Garnitura era formata din peste 40 de vagoane cu militari, echipament si munitie.

Seful biroului presedintelui, Andri Yermak, a declarat ca SUA si aliatii sai vor furniza Ucrainei pâna la 30 de sisteme HIMARS si o cantitate mare de munitie pentru acestea. În prezent, 16 sisteme de artilerie cu raza lunga fabricate în SUA si un numar nespecificat de MLRS M270 au fost deja livrate Ucrainei. Într-un nou pachet de ajutor militar, SUA a anuntat livrarea a înca patru instalatii HIMARS.

Sursa: digi24.ro

Citește toată știrea

Rușii și-au aruncat în aer propriul tren cu muniție și echipament militar, în timp ce încercau să se ascundă de rachetele HIMARS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate