Publicitate

Rusia a desfasurat în Insula Serpilor sisteme de aparare antiaeriana de tipul „Tor-M2” si „Pantîri”, a declarat vineri purtatorul de cuvânt al Directiei principale de informatii al Ministerului ucrainean al Apararii (GUR), Vadim Skibitki, citat de agentia de presa Unian. „Evaluarea noastra fara echivoc este ca Insula Serpilor reprezinta un obiectiv strategic care va fi utilizat de Federatia Rusa pentru a controla întreaga parte de nord-vest a Marii Negre”, a spus el.
Skibitki a subliniat ca nu întâmplator din primele zile ale razboiului Rusia a capturat aceasta insula si a început sa instaleze acolo echipamente de control. Pentru ei, prezenta pe insula este o posibilitate suplimentara de a controla teritoriul Ucrainei, a adaugat oficialul ucrainean, relateaza Agerpres.

„Serviciul de informatii militare dispune de date ca în Insula Serpilor au fost desfasurate sisteme de aparare antiaeriana de tipul ‘Tor-M2’ si ‘Pantîri’ si s-ar putea ca în viitor sa fie amplasate si sisteme de rachete, care vor permite bombardarea teritoriului statului nostru si nu numai a statului nostru”, a insistat Skibitki.

La 2 mai, fortele ucrainene au distrus doua corvete rusesti de tipul Raptor în apropiere de Insula Serpilor. La 7 mai, o nava de desant de tipul Serna a fost distrusa tot lânga Insula Serpilor de armata ucraineana.

La 12 mai, seful administratiei regionale militare Odesa, Serhii Bratciuk, a declarat ca marinarii ucraineni au avariat în apropiere de Insula Serpilor nava de logistica rusaeasca ‘Vsevolod Bobrov’. Compania Maxar Technologies a aratat imagini din satelit ale Insulei Serpilor, rezultatele bombardamentelor si ale navei Serna, scufundata, potrivit LB.ua.

Cititi materialul pe larg pe newsweek.ro

Citește toată știrea

Ruşii şi-au instalat sisteme antiaeriene de tipul „Tor-M2” şi „Panţîri” pe Insula Şerpilor
Publicitate