Publicitate

Doi profesori coreeni ai unor prestigioase univesitati din SUA au demonstrat care este principala cauza a autismului.
Aceste noi cercetari au încercat sa stabileasca o legatura între creier si microbiomul intestinal. Cercetarile au pornit de la constatarea ca multi copii cu autism prezinta adesea probleme cronice gastro-intestinale mult mai frecvent decât copiii fara autism, potrivit medicalnewstoday.

Cei doi au descoperit ca prezenta unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului. Pe lânga asta, cercetatorii au gasit exact zona creierului care este legata de comportamentul autistic si care ar juca un rol important pentru a gasi leacul acestei boli.

Jurnalul de stiinta „Nature” a publicat studiile celor doi cercetatori, Huh Jun-ryeol si Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT.

Studiul explica foarte clar procesul detaliat prin care un soarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic.

O anumita bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care sa influenteze în mod direct celulele creierului copilului. Atunci când bacteria a fost ucisa cu antibiotice, soarecele a avut un pui normal.

Cei doi profesori sunt un cuplu si spun ca acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor.

„Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucreaza în imunologie si altul în neurobiologie, ceea ce ne ajuta în cercetarile de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol.

 

Citește toată știrea

S-a descoperit de ce apare autismul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate