Publicitate

Constructia Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi a intrat în linie dreapta. Agentia guvernamentala de profil a lansat licitatia de executie a SRU Iasi, iar valoarea contractului reprezinta cea mai mare valoare a unei investitii lansate vreodata la Iasi: 1,8 miliarde de lei, respectiv aproape 370 milioane euro, fara TVA.
Procedura este organizata de Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sanatate (ANDIS), autoritate responsabila pentru construirea spitalelor regionale din Iasi, Cluj si Craiova. Firmele interesate sa participe la licitatie pot depune oferte cel târziu pe 3 aprilie.

SRU Iasi va fi construit în zona Moara de Vânt, pe un teren de 12 hectare pus la dispozitie de Primaria Iasi. Potrivit studiului de fezabilitate, întocmit de experti ai Bancii Europene de Investitii (BEI), cheltuielile operationale ale unitatii spitalicesti se vor ridica la peste 75 milioane euro/an: SRU Iasi va avea circa 3.000 de angajati.

Cititi si – SRU Iasi: s-a stabilit data primei lopeti pe santier. De toate licitatiile se va ocupa un bacauan

Principalele sectii ale SRU: Centrul pentru cap si gât; Centrul toracic; Centrul abdominal; Centrul pentru articulatii, coloana vertebrala si trauma; Centrul de medicina interna si Centrul pentru mama si copil. În primul an de functionare, estimarea Ministerului Sanatatii (MS) este ca vor fi 47.500 de internari continue si peste 100.000 de urgente.

Potrivit oficialilor MS, SRU va înlocui rolurile si va prelua responsabilitatea pentru toti pacientii acuti si de urgenta ai Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon“. SRU Iasi va prelua si o parte dintre servicii de la alte spitale: Neurochirurgie, Pneumologie, Parhon, Spitalul de Copii si Maternitatea „Elena Doamna”.

În ceea ce priveste arhitectura, SRU va fi un complex de cladiri cu un regim de pâna la 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport si spatii speciale pentru dezvoltarea profesionala a medicilor si asistentilor.

Finantarea pentru construirea SRU sunt asigurate de Comisia Europeana, Guvern si BEI. În total, valoarea proiectului se ridica la aproape 700 milioane euro (inclusiv TVA), fiind cea mai mare investitie a statului român la Iasi de dupa Revolutie.

Citește toată știrea

S-a lansat licitaţia de execuţie a SRU. Cea mai mare valoare a unei investiții publice din Iaşi: 370 milioane euro
Publicitate