Publicitate

Un tulcean s-a prezentat la Registrul Auto Român pentru a omologa caroseria modificata a unui autoturism, „tunat” cu ajutorul unor bucati de cornier, suporturi pentru polite cumparate din magazine de bricolaj, toate montate pe caroserie cu ajutorul unor suruburi. 
Oficialii RAR catalogheaza gestul drept „multa inconstienta” si anunta ca astfel de elemente de caroserie confectionate artizanal pot fi un pericol pentru siguranta traficului si a pietonilor si nici nu pot îmbunatati performantele vehiculului. Un internaut a reactionat, scriind ca „Interesant ar fi sa stim cum a luat proprietarul masinii testul psihologic pentru obtinerea permisului”.

„Stim ca deja va zboara gândul la weekend si, pentru ca vorbim despre zbor, va prezentam acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie. Materiale necesare pentru confectionare: burghiu pentru metal, cornier metalic si coltare pentru polite din magazinele de bricolaj, improvizatii, câteva suruburi cu piulita si multa inconstienta”, este mesajul transmis vineri de catre oficialii RAR pe Facebook.

Acestia subliniaza ca „dincolo de aspectul masinii, va rugam sa constientizati ca astfel de elemente de caroserie confectionate artizanal pot fi un pericol pentru siguranta traficului si a pietonilor, dar nici nu pot îmbunatati performantele vehiculului” si amintesc ca asemenea modificari sunt pasibile de sanctiuni. 

„Un astfel de element nu îndeplineste, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor si nici nu a fost supus verificarilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii nostri au decis ca aceasta improvizatie nu întruneste conditiile care stau la baza omologarii”, mai transmite RAR.

 Sute de internauti au reactionat la vedea fotografiilor cu masina modificata artizanal.

„Interesant ar fi sa stim cum a luat proprietarul masinii testul psihologic pentru obtinerea permisului”; a scris un utilizator al retelei de socializare, în timp ce altii au ironizat modul în care autoturismul a fost modificat, scriind ca „Aurel Vlaicu ar fi invidios sau comparând masina cu un uscator de rufe ori cu un suport pentru ghivecele cu flori.

Citește toată știrea

S-a prezentat la RAR pentru a omologa un autoturism „tunat” cu cornier şi suporturi pentru poliţe. Oficiali RAR: „Multă inconştienţă”
Publicitate