Publicitate

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, joi, la ceremonia de semnare a contractului între CNAIR si compania Pizzarotti pentru executia Lotului 1 al Autostrazii Ploiesti-Buzau (sectiunea A7), ca, asa cum a înteles de la ministru Grindeanu, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca pâna pe 31 decembrie sa fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova.
”Este un moment care începe sa devina uzual. Spun asta pentru ca în urma cu câteva zile a fost semnat primul contract pe lotul Ploiesti-Buzau, din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez ca este foarte important sa asiguram acest ritm de coerenta derularii întregului program pentru ca, asa cum am înteles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca pâna pe 31 decembrie sa fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova”, a precizat premierul.

Nicolae Ciuca a aratat ca este un proiect asteptat de foarte mult timp de catre români si este datoria Guvernului sa asigure ca tot ceea ce înseamna asteptarile populatiei si asumarea din partea Guvernului se va realiza.

Prim-ministrul a mai spus ca proiectul este foarte important si are asigurata finantarea prin PNRR.

”Sunt alocate sume importante, discutam de 12 miliarde de euro, bani alocati prin PNRR, 9 miliarde de euro, prin fondurile de coeziune, o suma mare de bani care trebuie sa se regaseasca în dezvoltarea infrastructurii mari din România”, a mai afirmat Ciuca.

Premierul a spus ca trebuie facut tot ceea ce tine de ei pentru ca aceste proiecte sa aiba ritmicitatea necesara pentru respectarea termenelor. ”

Va felicit domnule ministru si va multumesc mult pentru preocuparea si implicarea în gestionarea acestui program”, a spus Nicolae Ciuca catre Sorin Grindeanu, asigurându-l ca are tot sprijinul din partea Guvernului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat ca este vorba de un contract de aproximativ 1,5 miliarde de lei, fara TVA, pentru 21 de km de autostrada si un termen de executie de 20 de luni. El a mentionat ca se asteapta ca cei care au câstigat sa înceapa sa lucreze efectiv în teren.

Citește toată știrea

S-a semnat contractul pentru primii kilometri din Autostrada Moldovei (care, fireşte, nu-s în Moldova)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate