Publicitate

Intrarea Finlandei si Suediei în NATO ar fi o „eroare”, asa cum a fost si aderarea Greciei la Alianta Nord-Atlantica, a declarat vineri presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza AFP.
Seful statului turc a explicat în fata presei ca „nu vrea sa se repete aceeasi eroare ca cea comisa prin aderarea Greciei”, acuzând Suedia si Finlanda ca „gazduiesc teroristi ai PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

„Nu avem un aviz pozitiv”, a insistat el.

„Urmarim în prezent evolutiile în legatura cu Suedia si Finlanda, însa nu avem un aviz pozitiv, deoarece NATO a facut o eroare în privinta Greciei anterior, împotriva Turciei”, a declarat presedintele turc la iesirea de la rugaciunea de vineri la Istanbul.

„În plus, tarile scandinave, din pacate, sunt aproape ca niste case de oaspeti pentru organizatiile teroriste”, a adaugat el, invocând PKK, clasata drept organizatie terorista de catre Turcia, dar si de catre UE si SUA.

Reactia Turciei este prima voce discordanta în cadrul NATO în legatura cu perspectiva aderarii Finlandei si Suediei la Alianta Nord-Atlantica.

De la începutul crizei si apoi de la invazia rusa din Ucraina, Ankara a facut tot posibilul pentru a mentine relatii bune cu cele doua tari, de care economia sa depinde puternic.AGERPRES

Citește toată știrea

S-a trezit Erdogan: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar fi o eroare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate