Publicitate

Sefii de la Bucuresti ai lui Ovidiu Laicu vor sa stie de ce merge la sedintele CL în timpul programului si daca functia de director este incompatibila cu cea de consilier. Seful DRDP Iasi ne-a spus ca reclamatiile vin din partea unuia dintre sindicatele din Directie: „i-am prins pe liderii de sindicat cu niste lucruri grave, adica nu justifica 7.000 de tone de asfalt”.

 
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a cerut directorului Regionalei iesene de drumuri nationale explicatii în privinta activitatii sale. Mai precis, Biroul Control Integritate a vrut sa stie daca Directia Juridica a CNAIR sau Agentia Nationala de Integritate au un punct de vedere referitor la o posibila stare de incompatibilitate a lui Ovidiu Laicu si daca participarea acestuia la sedintele Consiliului Local Municipal Iasi se suprapune cu pontarea ca fiind prezent la serviciu.

„Un sindicat mi-a facut reclamatie la CNAIR ca as participa la sedintele Consiliului Local. Dar ei nu stiu ca în Codul administrativ este prevazut ca orice ales local este învoit si scutit de drept în ziua participarii la sedinta CL sau la comisiile de specialitate. Acelasi lucru li l-a raspuns si compania. Ei pot sa ceara, pentru ca eu am facut o ancheta aici si i-am prins pe liderii de sindicat cu niste lucruri grave, adica nu justifica 7000 de tone de asfalt. De aceea îmi fac tot felul de sicane, poate renunt la acel control. De acolo îmi fac tot felul de reclamatii, la companie (CNAIR, n.r.), la ANI, la ziare, nu mai stiu ce sa mai inventeze”, ne-a declarat Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de drumuri nationale Iasi. El a adaugat ca a trimis la Bucuresti toate documentele solicitate.

Articolul 212 din Codul administrativ în vigoare din vara anului 2019 prevede la alin. (9): „Consilierii locali, respectiv consilierii judeteni si delegatul satesc care participa la sedintele de consiliu local, respectiv judetean, organizate în timpul programului de lucru, se considera învoiti de drept, fara a le fi afectat salariul si celelalte drepturi ce le revin, potrivit legii, de la locul de munca.”

Pe de alta parte, o solicitare adresata de Ziarul de Iasi Agentiei Nationale de Integritate la începutul lunii octombrie pe subiectul unei investigatii a inspectorilor privind o eventuala stare de incompatibilitate între statutul de consilier local al lui Ovidiu Laicu si functia executiva de director a ramas fara raspuns pâna acum.

Articolul 88 din Legea 161/2003 care se refera la incompatibilitatile functiei de consilier local sau consilier judetean mentioneaza la aliniatul (1) litera d), printre altele, „functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie (…) la companiile si societatile nationale (…)”.

Ovidiu Laicu a fost ales consilier local din partea PSD la alegerile locale din septembrie 2020. Totodata, el este director general regional al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi de asta-primavara, când instanta i-a anulat decizia de concediere din decembrie 2019. Asta-toamna, el a câstigat la Tribunalul Iasi anularea deciziei mentionate, iar anul acesta Curtea de Apel a întarit decizia de revenire pe functie si de plata a drepturilor salariale care i se cuveneau pentru perioada celor 2 ani si jumatate, aproximativ 500.000 de lei.

Cititi si: Nebunia de la Regionala de Drumuri si Poduri continua cu doi directori recunoscuti de instanta

Cititi si: Afacerea de la DRDP: sediul pe care s-a dat 15,5 euro/m.p nu este luat de nimeni la 10euro/m.p.

 

 

Citește toată știrea

Şah la directorul Regionalei de drumuri naţionale. Este compatibil cu functia de consilier local?
Publicitate