Publicitate

De câteva zile, Registrul Auto Român aplica prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.120/2021, si astfel pune în practica noi reguli la înmatricularea masinilor rulate importate, masuri în urma carora se spera eliminarea samsarilor din domeniu. 
Concret, Executivul a introdus o noua conditie pentru eliberarea cartii de identitate a vehiculului. „În cazul în care vehiculul rutier provine din tari membre UE, solicitarea (depusa la Registrul Auto Român – n.red.) este realizata direct sau prin împuternicit, de catre persoana care a efectuat achizitia intracomunitara a vehiculului” se arata în OUG 120/2021.   

Pe lânga dovada de circulatie, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui sa prezinte si „documentele de provenienta”, adica factura (daca masina s-a achizitionat de la un dealer autorizat) sau contract de vânzare-cumparare (daca tranzactia s-a realizat cu o persoana fizica). Drept urmare, cine vrea sa-si cumpere o masina rulata din spatiul comunitar nu o mai poate achizitiona de la intermediarii care îsi faceau de cap pe acest tronson de piata, ci trebuie sa se deplaseze personal în tara de provenienta a autoturismului.   

Reamintim ca, la finalul anului trecut, procurorii si politistii au efectuat perchezitii la samsarii de masini din Bucuresti si din mai multe judete din tara. La vremea respectiva existau indicii ca 3.000 de autoturisme au fost aduse din Germania, Olanda si Belgia fara ca statul român sa încaseze taxele aferente pentru aceste tranzactii. Prejudiciul estimat se ridica la sase milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro

Citește toată știrea

Samsarii de maşini second-hand, la un pas de dispariţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate