Publicitate

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi (UMF) sarbatoreste, în perioada 7 – 9 decembrie, 143 de ani de la primele studii medicale la Iasi. Festivitatea de deschidere a manifestarilor va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 12.00, în Aula „George Emil Palade”, fiind invitati atât membri ai comunitatii academice a universitatii, cât si oficialitati ale Iasului si reprezentanti ai celorlalte universitati de stat iesene.
„Este un moment special în viata comunitatii noastre academice – sarbatorirea a 143 de ani excelenta în educatie si cercetare, pe care-l marcam cu un program complex, care cuprinde o serie de evenimente stiintifice si culturale”, au precizat reprezentantii universitatii. Unul dintre evenimentele principale ale Zilelor UMF este conferinta sustinuta de prof.dr. Gabriel Ionescu, un reputat chirurg pediatru român, primul decan al Facultatii de Medicina din Iasi dupa momentul revolutiei din 1989. Evenimentul va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iasi. „România, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite – sunt tarile în care prof. univ. dr. Gabriel Ionescu a practicat chirurgie pediatrica la cel mai înalt nivel de performanta. Despre cariera sa de cincizeci de ani desfasurata pe trei continente – «o experienta unica», va vorbi în cadrul Zilelor UMF Iasi”, au punctat cei de la UMF Iasi.

Ulterior, joi, 8 decembrie, prof.dr. Ioan Milica, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iasi, va sustine o prelegere despre „metafora medicala”. Invitatul de gala este însa ziaristul Cristian Tudor Popescu, care va vorbi vineri, 9 decembrie, de la ora 14.00, în aceeasi aula, pe tema „Dumnezeu nu e mort”, care este si titlul ultimei sale carti lansate la Editura Polirom. La Centrul Cultural I. I. Mironescu vor fi mai multe expozitii si prezentari de carte. O componenta semnificativa a celebrarilor va fi cea stiintifica, fiind programate mai multe sesiuni de informare, conferinte, prezentari de proiecte stiintifice, dar si posibilitati de colaborare pentru tinerii cercetatori.

Si ligile UMF organizeaza mai multe evenimente si workshopuri în perioada 5 – 11 decembrie, iar întreaga universitate îsi va deschide portile pentru viitorii studenti internationali în perioada 12 – 13 decembrie, un eveniment exclusiv online unde vor fi prezentari ale specializarilor în franceza si engleza. 

Citește toată știrea

Săptămâna viitoare vor fi „Zilele UMF”
Publicitate