Publicitate

Un nou ansamblu rezidential va fi construit pe unul dintre putinele terenuri libere de la limita administrativa între Iasi si Valea Lupului. Sapte blocuri, cu câte doua tronsoane, sunt propuse pe str. Prof. Ioan Petru Culianu – proiectul fi va fi dezbatut public la Primarie pe 4 decembrie.

Proiectul urbanistic a mai facut obiectul unor consultari publice: proprietarii de case din zona au contestat faptul ca investitorul (Vectra Trading, din Valea Lupului) intentioneaza sa construiasca blocurile, având în vedere ca, în jurul terenului, sunt constructii mici (vile cu un etaj sau cu mansarda).

Pe parcursul acestui an, investitorul ar fi trebuit sa aduca o serie de modificari la proiect, dar aceste lucruri se vor putea constata la dezbaterea care va avea loc la sediul municipalitatii. Una dintre probleme ridicate de vecini viza supraaglomerarea traficului, fiind invocata necesitatea realizarii unui studiu de circulatie.

Conform plansei urbanistice, sase dintre cele sapte cladiri vor gazdui locuinte, iar celalalt imobil va avea ca functiuni servicii si comert. Regimul de înaltime propus este subsol, demisol, parter si 2 etaje. „Parcarea va fi amenajata atât la nivelul terenului, cât si în subsolul acestuia”, se arata în Planul Urbanistic Zonal (PUZ), urmând ca numarul total necesar sa fie calculat la momentul depunerii documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Blocurile vor ocupa o suprafata de 5.600 mp, circulatiile auto si pietonale alti 7.500 mp, în timp ce spatiile verzi ar urma sa fie amenajate pe 5.600 mp. „Terenul se afla în intravilanul municipiului Iasi, în zona Pacurari Vest si este încadrat de: strada Ioan Ivanov, stradela Profesor Ioan Petru Culianu si drumul de acces – continuarea strazii Ion Minulescu din comuna Valea Lupului”, se arata în proiectul urbanistic, cu precizarea ca accesurile principale vor fi de pe continuarea str. Ion Minulescu si un nou drum care va fi amenajat pe partea de est a amplasamentului.

Ramâne de vazut modul în care se va desfasura dezbaterea publica de la Primarie din data de 4 decembrie, având în vedere sesizarile anterioare ale proprietarilor de case din zona: terenul este înconjurat de vile cu regim mic de înaltime (parter si un etaj). 

Citește toată știrea

Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case
Publicitate