Publicitate

Tinerii artisti din Iasi sunt invitati sa participe la Forumul „Absolventi-Angajati-Angajatori” organizat de Universitatea Nationala de Arte „George Enescu”, în data de 15 noiembrie 2023, începând cu ora 9. Evenimentul se va desfasura la Casa Bals, sala E. Caudella (Str. Cuza Voda nr. 29). 
Vor lua cuvântul importante autoritati ale mediului academic, cultural si educational iesean, precum si reprezentanti ai mediului antreprenorial regional si national.

Obiectivul evenimentului

Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” din Iasi si-a propus crearea unor instrumente de facilitare a insertiei absolventilor învatamântului artistic în piata muncii. Acest obiectiv sta la baza proiectului finantat de Consiliul National de Finantare a Învatamântului Superior prin Fondul de Dezvoltare Institutionala CNFIS-FDI-2023-F-0141 – „Absolventi-Angajati-Angajatori.

Anual, UNAGE scoate pe piata româneasca între 400 si 500 de artisti cu acte în regula, licentiati sau masteranzi, fie ei de la Teatru, Arte vizuale si Design sau Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice.

Talentele se pierd dupa absolvire?

Lipsa locurilor de munca, stagiile de practica insuficiente sau dezinteresul unor studenti sunt motivele principale ale procentului mic de absolventi încadrati pe piata muncii.

România e foarte saraca în locuri de munca pe domeniul cultural. Din aceasta cauza rezulta procentul mic al absolventilor angajati. Desi an de an ies de pe portile Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi sute de artisti, pregatiti pentru a intra pe piata muncii dupa ce au studiat spre a-si perfectiona talentul nativ, procentul celor care lucreaza conform specializarii, facând o medie între cele trei facultati, este mic: între 40- si 45-.

Citește toată știrea

Sărăcie pe piaţa joburilor pentru artişti. Forum “Absolvenţi-Angajaţi-Angajatori” la Universitatea de Arte din Iaşi
Publicitate