Publicitate

Sportivul român Constantin Popovici a devenit noul campion al circuitului mondial Red Bull Cliff Diving, de sarituri în apa de la mare înaltime, dupa ce a câstigat ultima etapa a sezonului 2023, desfasurata sâmbata si duminica în Noua Zeelanda, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Campionul mondial, titlu cucerit anul trecut în Japonia, a reusit doua sarituri senzationale de pe platforma amplasata la 27 de metri cu care a câstigat etapa si si-a adjudecat Trofeul King Kahekili. Compatriotul sau Catalin Preda, vicecampionul mondial la Fukuoka, a luat argintul la Auckland si a încheiat sezonul pe locul patru la general.

Din 2009, de la prima editie a circuitului Red Bull Cliff Diving, doar patru sportivi si-au adjudecat Trofeul King Kahekili, Constantin Popovici fiind acum al cincilea campion din istoria competitiei.

Popovici a început sezonul cu doua victorii, la Boston si Paris, iar înaintea ultimei etape era pe prima pozitie în clasamentul general cu un avans de 133 de puncte în fata britanicului Aidan Heslop.

La Auckland, Constantin Popovici s-a impus cu 413,90 puncte, fiind urmat de Catalin Preda, 411,65 puncte, si de spaniolul Carlos Gimeno, cu 404,15 puncte.

„Sunt atât de mândru ca am câstigat acest titlu. Pentru mine ultima etapa a fost cea mai dificila din acest sezon. M-am accidentat cu câteva zile înaintea rundei si pur si simplu nu stiam la ce sa ma astept. Am fost foarte puternic din punct de vedere mental si stiam ca trebuie sa lupt pâna la ultima saritura si exact asta am facut. Acest trofeu este rezultatul muncii pe care o depun în fiecare zi pentru a fi mereu în cea mai buna forma”, a spus Constantin Popovici, care are în palmares si titlul european la sarituri de la mare înaltime.

În clasamentul general al sezonului, Constantin Popovici a ocupat primul loc, cu 1.032 puncte, fiind urmat de britanicul Aidan Heslop, cu 809 puncte, de spaniolul Carlos Gimeno, 703 puncte, de Catalin Preda, 698 puncte, etc.

„Am încheiat runda din Noua Zeelanda pe locul doi si plec de aici multumit pentru ca am terminat sezonul într-o nota buna. Am avut cea mai buna saritura a etapei în finala si am dat tot ce am avut mai bun pentru a câstiga. Sezonul 2023 a fost pentru mine ca un ‘roller coaster’ cu clasari pe podium, dar si cu unele rezultate mai putin bune. Am terminat sezonul pe locul 4, la doar câteva puncte în spatele spaniolului Carlos Gimeno, si cu siguranta obiectivul meu în 2024 este sa urc mai sus în clasament”, a spus, la rândul sau, Catalin Preda.

În competitia feminina, australianca Rhiannan Iffland si-a trecut în cont a 35-a victorie din cariera si cel de-al saptelea titlu în circuitul Red Bull Cliff Diving, fiind urmata în clasamentul general de conationala Xantheia Pennisi si de canadianca Jessica Macaulay. AGERPRES

Citește toată știrea

Sărituri în apă: Constantin Popovici este noul campion al circuitului mondial Red Bull Cliff Diving
Publicitate