Publicitate

În ultimele 2 saptamâni, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Iasi, împreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teriorial Iasi au desfasurat mai multe actiuni pentru combaterea traficului de droguri de mare risc, respectiv a traficului si consumului de heroina.
În urma activitatilor desfasurate în cadrul mai multor dosare penale, în aceasta perioada s-a reusit identificarea, depistarea sau prinderea în flagrant a 7 persoane, banuite ca ar fi implicate în activitatea de trafic de droguri de mare risc.

De asemenea, din investigatii a rezultat faptul ca, daca pâna în prezent heroina ar fi fost adusa în Iasi din municipiul Bucuresti prin intermediul dealerilor de droguri locali, în ultima perioada s-a constatat faptul ca o parte din traficantii din Bucuresti ar fi venit în Iasi si ar fi vândut doze de heroina direct la consumatorii ieseni.

În urma actiunilor din ultimele doua saptamâni, au fost identificate 15 grame de heroina, 51 comprimate de metadona (substitut medical al heroinei), 10 grame de cocaina.

Fata de cele 7 persoane banuite, Tribunalul Iasi a dispus arestarea preventive pentru 30 de zile.

De mentionat este faptul ca din fiecare gram de heroina pura, prin adaugarea de diverse substante complementare, traficantii reusesc sa obtina minim 10 doze ce sunt destinate vânzarii finale. Din analiza datelor obtinute în urma instrumentarii acestor dosare penale a rezultat faptul ca, de regula, traficantii ar cumpara din municipiul Bucuresti gramul de heroina cu 150 de lei, iar în Iasi, dupa amestecarea si dozarea corespunzatoare, un gram de heroina s-ar vinde sub forma a 10 doze cu sume cuprinse între 700 si 1000 de lei.

În ceea ce priveste traficul de heroina, în ultimii 4 ani, au fost instrumentate 15 dosare penale în care au fost retinuti, arestati preventiv si ulterior trimisi în judecata peste 40 de inculpati cercetati pentru trafic de droguri de mare risc, respectiv heroina.

Citește toată știrea

Schimbare majoră pe piaţa heroinei din Iaşi. Dispar intermediarii locali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate