Publicitate

Cancelarul german Olaf Scholz se opune unui armistitiu ”imediat” în Fâsia Gaza si pledeaza în favoarea unor ”pauze umanitare”, contrar presedintelui francez Emmanuel Macron care a cerut Israelului sa opreasca bombardamentele si sa-i crute pe civilii palestinieni, în contextul unei multiplicari în lume a apelurilor în acest sens, relateaza AFP.
”Recunosc bucuros ca eu nu cred ca apeluri la un armistitiu imediat sau la o pauza lunga, ceea ce ar însemna acelasi lucru, sunt justificate, pentru ca asta ar însemna pâna la urma ca Israelul sa lase Hamasului posibilitatea sa recupereze si sa procure noi rachete”, a declarat Olaf Scholz duminica la o dezbatere organizata de catre un cotidian regional, Heilbronner Stimme.

El a pledat, închismb, în favoarea unor ”pauze umanitare”. Apeluri în favoarea unui armistitiu în Razboiul din Fâsia Gaza, bombardata intensiv de isarel de cinci saptamâni, în urma atacului Hamas de la 7 octombrie, se multiplica.

Olaf Scholz, care se opune unui armistitiu, adopta o pozitie contrara tarilor arabe si presedintelui turc, cu care urmeaza sa întâlneasca la Berlin. Recep Tayyip Erdogan a subliniat duminica faptul ca este ”vital ca noi sa obtinem un armistitiu” si a îndemnat ”Occidentul” sa exercite presiuni în acest sens asupra Israelului.

Olaf Scholz se pronunta totodata împotriva pozitiei lui Emmanuel Macron, care a cerut vineri Israelului sa puna capat bombardamentelor, sa crute viata civilior din Fâsia Gaza si sa ”actioneze” în vederea unui armistitiu în vederea ”protejarii civililor care nu au nicio legatura cu terorismul”.

Ministerul Sanatatii al Hamas anunta ca cel putin 11.078 de persoane, în principal civili, inclusiv 4.506 de copii, au fost ucisi de Israel în Fâsia Gaza de la începutul razboiului declansat de atacul sângeros al miscarii islamiste palestiniene Hamas în Israel la 7 octombrie, care s-a soldat cu 1.200 de morti, majoritatea civili, potrivit autoritatilor israeliene.

 

Citește toată știrea

Scholz li se opune lui Macron şi Erdogan şi pledează împotriva unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza
Publicitate