Publicitate

 

Dat  afara de la Poli, Andrei Cristea mai are vorbe frumoase despre Iasi
De-a lungul istoriei au fost numeroase exemple de fotbalisti sau antrenori exponentiali ai unor cluburi care au fost tratati injust sau uitati rapid de echipele pentru care au scris istorie. Iasul nu a facut exceptie. Cel mai important jucator local de dinainte de ’89, Vasile Simionas, a fost dat afara de la Politehnica în 1984, chiar de ziua lui, iar simbolul “post-decembrist”, Andrei Cristea, a fost îndepartat din Copou în primavara anului trecut, când era golgeterul echipei, iar Poli avea sanse reale de a evita retrogradarea. Fara Cristea, Politehnica a pierdut toate meciurile de pe teren propriu din play-out si s-a dus în Liga a II-a.

În ceea ce-l priveste pe Simionas, lucrurile s-au mai rezolvat în ultimii ani, el fiind pastrat în club în diferite roluri. La Cristea, nici retrogradarea parafata de antrenorul Nicolo Napoli si fostul Consiliu Director, cu Leonid Antohi, Adrian Ambrosie Mircea Ursu si Ioan Apostol, ca principali vectori, nici schimbarea totala a conducerii, de vara trecuta, nu l-au readus pe “unicul capitan” în Copou. Asta desi el si-a dorit sa revina la Poli fie si dupa ce Iasul a pierdut toate meciurile de pe teren propriu din play-out-ul Ligii I în primavara trecuta si a coborât în esalonul doi.

Între timp, dupa exilul nereusit de la Mioveni, Cristea a pus ghetele în cui, este invitat des de canale media cu impact, se afiseaza cu nume mari ale fotbalului românesc si vrea sa se înscrie la cursurile pentru obtinerea licentei PRO de antrenor, el având deja licenta A. Totodata, posteaza, uneori, vorbe frumoase despre Iasi, vorbe care aduna mai multe aprecieri decât vreo zece postari ale clubului din Copou.

Foarte probabil, mâine, când va împlini 38 de ani, Andrei Cristea va fi felicitat de o multime de fani ieseni, care nu au uitat ca, practic, fostul golgeter a salvat de câteva ori echipa de la retrogradare, ca a adus bani de acasa pentru a o scoate din impas, ca este al doilea marcator al Iasului din toate timpurile sau ca a fost esential în prima calificare din istoria orasului în cupele europene, semnând si primul gol european, în disputa cu Hajduk Split.

Ca fapt divers, ar mai trebui amintit si ca primarul Iasului, Mihai Chirica, cel care a fost în spatele tuturor deciziilor esentiale din fotbalul local de când conduce Palatul Roznovanu, a spus în repetate rânduri ca, dupa retragerea ca jucator, Andrei va fi consilierul lui pe probleme de sport sau va ocupa orice functie îsi doreste la Poli, conducator sau antrenor. Poli, care, în ciuda unui buget record, a ajuns sa se salveze la limita de la retrogradarea din Liga a II-a si sa remizeze acasa cu Husana Husi. Felii de viata.

 

 

 

Citește toată știrea

Scurta memorie a fotbalului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate