Publicitate

Vorbeam ieri despre solutiile discutate la Scoala politica de vara de pe Bahlui si în special la dilema liberalilor ieseni, care sunt pe punctul de a pierde atât primaria din târg, cât si sefia Consiliului Judetean.
S-a ridicat o obiectie din sala si s-a spus ca scenariul nu este valabil în situatia în care liberalii merg mâna în mâna cu pesedistii în alegeri. Foarte bine, s-a raspuns, ei, tocmai asta este, ca nu vor merge, ca lantul de iubire se va rupe anul viitor, si ca pesedistii vor forta alegeri anticipate în toamna anului care vine.

Sondajele arata ca ei stau foarte bine acum si nu vor dori sa intre la guvernare, asumându-si primul ministrul, pentru a se eroda pâna la alegeri. Nici liberalii nu vor dori, de altfel, sa lase alegerile sa fie organizate de pesedisti. Ei, bine, în aceste conditii ce se întâmpla pe plan local? Cetiti, dara mai jos, ca sa aflati raspunsul

Liberalii dau din nou mâna cu useristii

În aceste conditii nu exista alta solutie decât revenirea vechii coalitii PNL-USR la guvernare. Liberalii vor dori asta, ca sa evite alegerile anticipate, iar USR, la fel, dupa ce mai toti liderii au înteles ca iesirea de la guvernare a fost o prostie pentru care platesc de aproape un an prin aceea ca nu au miscat nici macar un procent în sondaje. Ei vor lua doar unul sau doua ministere, de preferat Transporturile, acolo unde gradul de absorbtie al PNRR este ridicat, si vor exploata la nivel de imagine tot ce se poate de acolo.

Doamnelor si domnilor, acest lucru înseamna ca liberalii si useristii îsi vor împarti candidatii si pe plan local, adica în târgul si judetul nostru. Desigur ca forma de coabitare electorala urmeaza a fi stabilita, iar sustinerea reciproca se poate face fatis sau piezis, dar tema în mare este ca bazinele electorale ale celor doua partide trebuie canalizate spre convergenta.

Cel mai probabil, vor merge la primarie cu un candidat userist, câta vreme bobii arata ca acest partid domina preferintele electoratului din târg. La consiliul judetean vor merge însa cu un liberal, iar calculul aici este acela ca, chiar daca mediul rural va fi câstigat de pesedisti, diferenta o va face mediul urban, unde, gratie USR, voturile vor veni în caciula coalitiei.

Astfel, daca la începutul scolii de vara de pe Bahlui se vorbea de faptul ca liberalii iau praful de pe toba, iata ca a doua zi au fost ceva licari de speranta si s-a spus ca ei vor putea câstiga, într-o asemenea arhitectura politica, functia suprema la Consiliu.

Mâine vom vorbi despre ce nume au fost rostite si cine va face jocurile interne, asa ca puneti prosoapele peste noapte pe scaunele din fata, ca sa le aveti ocupate pentru urmatoarea prelegere.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Se vorbeşte din nou de o coaliţie PNL-USR la alegerile locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate