Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scriosteanu a declarat, luni, la Iasi, ca în urmatoarele zile va fi semnat ultimul contract de executie pentru autostrada A7, în timp ce licitatiile pentru executia A8 Ungheni-Iasi-Târgu Mures vor începe în vara anului viitor.
Ionel Scriosteanu a afirmat, la o dezbatere organizata, luni, la Iasi, pe tema infrastructurii din zona Moldovei, ca Guvernul este hotarât sa realizeze autostrazile care sa lege aceasta regiune de restul tarii, el oferind câteva detalii despre stadiul principalelor proiecte.

”Ne dorim sa avem cât mai multe proiecte mature si rapid implementate care sa asigure conectivitatea acestei regiuni cu restul tarii. De asemenea, ne dorim sa oferim accesabilitate iesenilor catre proiectele autostrazilor A7 si A8. Determinarea Guvernului României în ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere din Moldova este binecunoscuta, motiv pentru care zilele acestea vom semna ultimul contract de executie pentru Autostrada Moldovei A7. Este vorba despre lotul 3 Pietroasele – Buzau (13,9 km) al tronsonului Ploiesti – Buzau. În ceea ce priveste proiectul Autostrazii A8, la începutul anului viitor vom avea aprobati indicatorii tehnico-economici, iar în vara anului 2024 vom începe licitatiile pentru executia lucrarilor”, a afirmat Ionel Scriosteanu, secretar de stat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, a declarat ca proiectele autostrazilor nu trebuie sa mai ocoleasca Iasul si Moldova.

”Iasul are nevoie de cât mai multi kilometri de autostrada tocmai pentru a valorifica potentialul urias pe care îl avem din punct de vedere economic. Totodata, ne dorim sa asiguram conectivitatea iesenilor cu celelalte judete învecinate prin concretizarea proiectelor de investitii ce vizeaza reabilitarea, modernizarea si extinderea drumurilor judetene, asa cum s-a întamplat, de exemplu, cu Axa Rutiera Strategica 1: Iasi – Suceava sau Axa Rutiera Strategice 2: Iasi – Botosani”, a precizat Costel Alexe.

La dezbaterea de la Iasi au mai participat reprezentanti ai mediului de afaceri, dar si ai societatii civile.

Citește toată știrea

Secretar de stat, la Iaşi: Zilele următoare semnăm ultimul contract de execuţie la A7
Publicitate