Publicitate

Seful Sectiei Chirurgie generala II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ”Dr. Carol Davila” din Bucuresti, colonelul Alexandru-Florin Savulescu, este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mita în forma continuata, dupa ce ar fi primit bani si bijuterii de la mai multe persoane, pentru activitati medicale.
Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale în cauze privind infractiunile de coruptie savârsite de militari au dispus punerea în miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 16 septembrie, a inculpatului Alexandru-Florin Savulescu, la data faptelor sef al Sectiei Chirurgie generala II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ”Dr. Carol Davila” – Bucuresti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, pentru luare de mita, în forma continuata, a anuntat, luni, DNA.

”În cursul anului 2022, inculpatul Savulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenta mentionat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani si bijuterii, în legatura cu interventii chirurgicale si examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiati ai acestora”, a aratat sursa citata, într-un comunicat.

Pe timpul cât se afla sub control judiciar, Savulescu trebuie sa respecte o serie de obligatii, între care: sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate în ordonanta de dispunere a controlului judiciar, sa nu desfasoare activitatea în exercitarea careia a savârsit fapta.

Acestuia i s-a atras atentia ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a obligatiilor care îi revin, masura controlului judiciar se poate înlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

De asemenea, inculpatului Savulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

 

Citește toată știrea

Şef de secţie din cadrul Spitalului Militar Central ”Dr. Carol Davila”, cercetat de DNA pentru luare de mită
Publicitate