Publicitate

Un val de falimente ar putea lovi cea mai mare economie a Europei din cauza cresterii preturilor la energie si resurse în urma sanctiunilor impuse Rusiei, a declarat presedintele consiliului de administratie al Commerzbank din Germania, Manfred Knof.
„Aprovizionarea cu energie în Germania este în pericol, lanturile de aprovizionare se defecteaza si avem o inflatie ridicata”, a explicat Knof în discursul sau publicat anterior la adunarea generala virtuala a bancii din 11 mai.

Acesta a spus ca se pregateste pentru o contra-reactie, pe masura ce se vor avea loc consecintele economice ale invaziei Ucrainei de catre Rusia, a informat ziarul german Handelsblatt. Commerzbank, care se ocupa de aproximativ o treime din comertul exterior al Germaniei, trebuie sa se adapteze la noua realitate economica, a spus Knof asociatilor.

„De aceea lucram îndeaproape cu clientii nostri corporativi în problemele actuale dificile, cum ar fi cresterea preturilor marfurilor si blocajele din lanturile de aprovizionare”, a spus Knof. „Dar nici nu trebuie sa ne amagim: probabil ca numarul insolventelor de pe pietele noastre va creste si odata cu acesta si provizioanele de risc ale bancilor.”, a adaugat el.

Cititi materialul integral pe dcnews.ro

 

Citește toată știrea

Şeful Commerzbank din Germania se teme de valul de falimente generat de sancţiunilor impuse Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate