Publicitate

Cei mai buni studenti straini care au studiat în ultimii sase ani la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi si au terminat sefi de promotie la liniile de predare în engleza si franceza de la Medicina Generala, au vorbit pentru platforma UMF despre visele lor, de ce au venit la Iasi si ce îi încurajeaza sa studieze în medicina.
Nikolaos Monokandilos, sef promotie Medicina Generala engleza, spune ca în familia sa a fost un fel de traditie studiul la UMF Iasi: atât el, cât si tatal si fratele au învatat la aceeasi universitate din capitala Moldovei. „Nivelul lor ridicat de cunostinte medicale, precum si codul lor moral atunci când vine vorba de tratarea pacientilor si salvarea de vieti, m-au inspirat sa devin la rândul meu medic la Iasi. Singurul lucru pe care îl pot spune cu siguranta este ca de-a lungul acestor sase ani de studii am dobândit multe amintiri care ma vor însoti pentru tot restul vietii”, a spus Nikolaos. Acesta a vorbit si despre principalul lucru care-i atrage pe studentii straini la Iasi: posibilitatea de a lucra îndeaproape cu pacientii români. El spune ca a gasit multe cazuri clinice de boli foarte rare si afectiuni care apar „doar o data la un milion de pacienti”, toate lucrurile care-l vor ajuta sa se formeze. A fost impresionat si de felul în care medicii i-au ajutat pe studenti sa învete si sa-si atinga visul de a profesa, la un moment dat, la rândul lor în acelasi domeniu.

Atât Nikolaos, cât si Inès Youssra Latroche, sef promotie Medicina franceza, a vorbit despre importanta caracterului multicultural al universitatii. În primul rând acesta era inevitabil, pun ei, prin diferitele personalitati aduse de studentii de peste tot din lume, dar în al doilea rând, acesta a fost recreat de profesori si de ceilalti studenti români. Inès vorbeste despre cum, la finalul studiilor, tinerii vor pleca „sa straluceasca în cele patru colturi ale globului”. „Fiecare dintre noi a avut o experienta care este atât unica, cât si împartasita la UMF; un amestec perfect de momente de optimism si dezamagire, modificari de ultima ora, dor de casa si momente de îngrijorare cu privire la ceea ce se întâmpla în lume. Cele mai puternice amintiri ale mele sunt legate mai ales de prietenii pe care am avut norocul sa-i am alaturi în acesti lungi ani de studii”, a spus tânara. Acesta si-a mai amintit si faptul ca la Iasi a cunoscut si primii fulgi de nea si explica faptul ca toti colegii ei pleaca cu obiective la fel de diferite precum sunt fiecare în parte, dar cu totii au dorinta comuna de succes. Nikolaos si Inès vor absolvi sâmbata, în ceremonia speciala organizata de UMF Iasi, când vor depune si Juramântul lui Hipocrat. 

Citește toată știrea

Șeful de promoție de la Medicină franceză UMF spune că la Iaşi a cunoscut primii fulgi de zăpadă
Publicitate