Publicitate

CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon (FOTO), a declarat ca economia SUA va evita probabil o recesiune semnificativa, dar a avertizat ca inflatia va fi probabil mai persistenta decât se asteapta în prezent participantii de pe piata, transmite Reuters.
”Sansa de a avea o aterizare relativ usoara si de a naviga prin asta a crescut foarte semnificativ în ultimele 12 luni. Mediul este cu siguranta mai bun”, a declarat Solomon pentru Reuters, într-un interviu de marti. Rezerva Federala a temperat inflatia prin cresterea ratei dobânzii de referinta, dar ar putea fi nevoie sa ia masuri suplimentare, a spus el.

”Am un punct de vedere personal, ca inflatia va fi putin mai persistenta decât opiniile mai optimiste”, a spus Solomon. Mai este de lucru. Calculele Trezoreriei SUA arata ca dobânzile vor scadea în viitor, dar Solomon a avertizat ca s-ar putea sa nu se materializeze.

”Trebuie sa recunosti ca este înca foarte incert”, a spus el. Comerciantii cu contracte futures de fonduri ale Fed arata în mare masura ca banca centrala va mentine dobânzile neschimbate pâna în mai sau iunie anul viitor, când traderii se asteapta ca banca centrala sa înceapa sa le reduca.

Totusi, optimismul ca economia SUA va evita o recesiune duce la o redeschidere a pietelor de capital, a spus Solomon. ”Vedeti acum în aceasta luna o multime de IPO-uri semnificative pe piata”, a spus Solomon, care a mentionat ca Goldman a fost implicata în majoritatea ofertelor publice initiale.

”Au sens, merg bine”, a spus el. Arm, designerul de cipuri detinut de SoftBank Group Corp, este aproape de a strânge aproximativ 5,4 miliarde de dolari la New York, în ceea ce ar putea fi cea mai mare IPO din 2023.

Pretul ofertei publice initiale a Arm va fi stabilit miercuri. Fuziunile si achizitiile vor fi probabil reluate mai lent, deoarece incertitudinea cântareste asupra companiilor care iau decizii strategice.

”Oamenii încep sa se deschida catre un mediu mai bun si sa gândeasca putin mai spre viitor, dar exista un timp de întârziere”, a spus Solomon.

Solomon a criticat propunerile SUA care ar ridica cerintele de capital pentru bancile mai mari, reluând comentariile omologilor sai.

”Cred ca aceste reguli de capital vor avea un impact asupra cresterii economice si asta va afecta întreprinderile mari si întreprinderile mici si accesul acestora la capital”, a spus Solomon. CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a contestat regulile propuse, spunându-le luni investitorilor ca ar putea determina creditorii sa se retraga si sa împiedice cresterea economica.

Citește toată știrea

Şeful Goldman Sachs: Perspectivele economiei SUA sunt incerte, în pofida şanselor de aterizare lină
Publicitate