Publicitate

Justitia iraniana a condamnat doi barbati si o femeie sa-si piarda un ochi aplicând legea talionului, dupa ce i-a declarat vinovati ca au provocat victimelor lor pierderea vederii la un ochi, a informat marti un ziar local, citat de France Presse.
Cei trei iranieni au fost „condamnati sa-si piarda un ochi în temeiul legii talionului în trei cazuri separate”, a anuntat Hamshahri, cotidianul primariei din Teheran, fara a preciza data sentintelor.

Legea talionului se aplica cel mai adesea în Iran în cazuri de crima si familia victimei trebuie sa o ceara în mod expres.

Într-un prim caz, o tânara a aruncat acid peste vecina ei care si-a pierdut ochiul în urma unei certe în 2011, potrivit ziarului, citat de AFP si Agerpres. Ea a fost condamnata sa-si piarda ochiul drept, la închisoare si o amenda, verdict confirmat de Curtea Suprema.

În al doilea caz, un barbat a înjunghiat în 2017 o ruda care si-a pierdut un ochi.

Iar în al treilea, un barbat a tras în 2018 cu o pusca de vânatoare într-un prieten care si-a pierdut vederea la ochiul stâng.

Potrivit Hamshahri, „aceste dosare au fost înaintate parchetului penal din Teheran pentru pregatirea aplicarii pedepsei”.

Amnesty International si numeroase organizatii pentru drepturile omului au denuntat în mod repetat acest tip de pedeapsa ca fiind crud si echivalent cu tortura.

Sursa: digi24.ro

Citește toată știrea

Sentință crudă: trei persoane, condamnate să își piardă un ochi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate