Publicitate

Vedeta columbiana Shakira a ajuns luni la o întelegere cu procurorii pentru a evita un proces în Barcelona pentru acuzatiile de neplata a 14,5 milioane de euro (15,7 milioane de dolari) reprezentând impozitul pe venit din Spania între 2012 si 2014, relateaza Reuters.
Ca parte a întelegerii, ea a acceptat acuzatiile si o amenda de 50- din suma datorata, adica mai mult de 7,3 milioane de euro. De asemenea, cântareata a acceptat o alta amenda de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsa cu trei ani de închisoare, a declarat judecatorul în timpul unei audieri initiale.

„Recunoasteti faptele si va conformati cu noile sanctiuni care au fost solicitate?”, a întrebat judecatorul Jose Manuel del Amo Sanchez. „Da”, a raspuns Shakira. Îmbracata într-un costum roz, asortat cu o geanta roz si ochelari de soare, ea a sosit cu câteva minute înainte de ora locala 10.00 (11.00, ora României), însotita de avocatii sai, pe fondul unei frenezii mediatice. Joi seara, Shakira a câstigat doua premii Latin Grammy la Sevilla.

Anterior, interpreta hitului Hips Don’t Lie, care mai are în curs o a doua ancheta pentru frauda fiscala în Spania, promisese sa lupte împotriva a ceea ce ea a numit acuzatii false. Procuratura cerea o pedeapsa cu pâna la opt ani de închisoare si plata taxelor pe care le datoreaza.

Potrivit procurorilor, Shakira a petrecut mai mult de jumatate din fiecare dintre anii în cauza în Spania si, prin urmare, era rezidenta obisnuita în aceasta tara. De asemenea, acestia spun ca o proprietate din Barcelona, cumparata în mai 2012, a servit drept locuinta de familie.

Shakira, în vârsta de 46 de ani, a locuit timp de 11 ani cu fostul fotbalist Gerard Pique, fostul star al Barcelonei si al Spaniei, iar cuplul are doi copii. Cântareata, al carei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, s-a mutat la Miami dupa separarea lor.

Autoritatile spaniole au urmarit si alte mari celebritati pentru evaziune fiscala, inclusiv jucatori de fotbal precum portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Lionel Messi si jucatorul hispano-britanic Diego Costa. Toti au ajuns la o întelegere si au platit amenzi mari. Antrenorul echipei Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a refuzat sa ajunga la o întelegere si a câstigat în cele din urma un proces împotriva agentiei fiscale. Luna trecuta, Curtea Suprema din Spania a confirmat achitarea sa.

Citește toată știrea

Shakira a ajuns la un acord cu justiţia spaniolă pentru a evita un proces pentru fraudă fiscală
Publicitate