Publicitate

Magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au condamnat-o vineri pe soferita care a accidentat mortal doua fete în zona Andronache din Capitala la 4 ani si 6 luni închisoare cu executare, însa decizia nu este definitiva.
Potrivit deciziei instantei, Marcela Leonte a primit 4 ani pentru savârsirea infractiunii de ucidere din culpa si 1 an si 6 luni pentru savârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Cele doua pedepse au fost contopite si, prin aplicarea unui spor, a rezultat 4 ani si 6 luni închisoare cu executare.

Pe latura civila, judecatorii au decis ca SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA (companie aflata în faliment) sa plateasca, prin lichidator judiciar CITR filiala Cluj SPRL, peste 800.000 de euro reprezentând daune morale si materiale, catre sase parti civile din dosar (membri familiilor celor doua fete).

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. De mentionat ca dosarul a fost înregistrat pe rolul instantei în aprilie 2021, însa judecatorii au identificat mai multe nereguli în rechizitoriul întocmit de procurori.

Magistratii au dat atunci un termen procurorilor sa spuna daca mentin trimiterea femeii în judecata, cu înlaturarea neregularitatilor, sau solicita restituirea cauzei.

Procurorii au decis însa sa mentina trimiterea în judecata, fara a înlatura neregulile constatate, iar instanta a dispus ca dosarul sa se întoarca la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

Pe 27 februarie 2021, Marcela Leonte, în vârsta de 57 de ani, a pierdut controlul masinii pe care o conducea pe o strada în zona Andronache din Capitala, a lovit un stâlp, dupa care masina a fost proiectata pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetita de 6 ani si o fata de 20 ani. Cele doua victime au fost transportate de urgenta la spital, însa nu au mai putut fi salvate.

Imediat dupa accident, femeia de la volan a fost agresata de rudele fetelor accidentate, fiind transportata si ea la spital. De asemenea, si sotul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lânga sofer, a fost scos din masina de multimea furioasa si a fost batut.

În declaratia data la Politie, soferita ar fi spus ca are permis de conducere de mai multa vreme, însa nu conduce constant si nu avea experienta pe o masina având cutie automata de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru ca sotul ei consumase bauturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele masinii si ar fi apasat pe acceleratie în loc de frâna, ajungând cu masina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele doua fete.

Ea a declarat ca nu a consumat bauturi alcoolice, însa a refuzat sa fie testata cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului. 

SURSA: Agerpres

Citește toată știrea

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în capitală, condamnată la 4 ani şi 6 luni închisoare
Publicitate