Publicitate

Saizeci si opt la suta dintre bulgari sustin neutralitatea în razboiul Rusiei din Ucraina, potrivit unui studiu al agentiei Estat. De asemenea, “doar 7- sprijina deschis Rusia si 21- sprijina Ucraina”, a declarat sociologul Ivo Zhelev. 
El a subliniat ca cei care sprijina regimul de la Kremlin au propriile motive, fiind în general reprezentati de cei cu o educatie precara. Mai mult decât atât, “aproximativ o treime dintre participantii la sondaj considera ca regimul de la Kiev este fascist, iar crimele civililor ucraineni sunt o insinuare a serviciilor ucrainene”.

Potrivit lui Zhelev, “cei care sustin Rusia nu sunt agresori, au doar propriile motive. Schimbarea de acum 32 de ani a împartit oamenii în cei prosperi si cei straini. Oamenii cu un statut educational scazut actioneaza contrar opiniei majoritatii si sustin opinii distructive, deoarece nu sunt multumiti cu propriul stil de viata”.

Mai mult decât atât, cetatenii bulgari cu o educatie precara considera ca “regimul anterior le este mai favorabil”, a adaugat el.

Astfel, 32,9- din populatie sustine ca informatiile sunt, în general, “partinitoare”. Un procent mare de oameni se informeaza prin intermediul bârfelor”, a mai spus Zhelev.

Sociologul bulgar a subliniat ca aproximativ o treime dintre participantii la sondaj considera ca regimul de la Kiev este fascist, iar crimele civililor ucraineni sunt o insinuare a serviciilor ucrainene.

“13,1- motiveaza ca utilizarea Rusiei a armelor nucleare este justificata în cazul în care securitatea sa este amenintata”, a mentionat Zhelev.

Potrivit bloggerului Radoslav Bimbalov, exista o victima si exista un agresor, asadar, este uman sa iei apararea victimei.

“Am realizat ca multi bulgari se alatura cu usurinta celeilalte parti (n.r. agresor). Când te îndepartezi de victima si adopti o pozitie neutra, te apropii mai mult de postura de agresor. Acest lucru se întâmpla din motive personale sau din naivitate”, a spus el.

Bimbalov a mai specificat ca exista oameni în la conducerea tarii care admira comportamentul pro-rus.

Citește toată știrea

Sondaj: 13% dintre bulgari, de acord ca Rusia să folosească bomba atomică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate