Publicitate

Exclusi de la Wimbledon în urma invaziei din Ucraina, sportivii din Rusia si Belarus vor putea participa la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, însa vor trebui sa respecte anumite reguli.
Astfel, Amelie Mauresmo, directoarea turneului parizian, a avertizat ca vor fi sanctionati jucatorii care îl vor elogia pe presedintele rus Vladimir Putin, informeaza EFE.

„Suntem în conformitate cu ceea ce au decis ministrii sportului din Uniunea Europeana. Nu vom gazdui echipe, ci sportivi individuali (rusi sau belarusi). Evident, daca un sportiv se manifesta pro-Putin în fata presei, atunci vor exista sanctiuni”, a spus Mauresmo, fost lider al clasamentului WTA, într-un interviu acordat postului de radio France Inter.

Aceasta a subliniat ca „principiul neutralitatii” va fi impus la turneul din capitala Frantei, fara imnuri sau drapele ale Rusiei sau Belarusului.

Fosta jucatoare de tenis, în vârsta de 42 de ani, a apreciat ca „nu exista o decizie corecta” pe un subiect atât de spinos precum razboiul din Ucraina, scrie Agerpres.

Sportivi de top din ATP si WTA nu vor putea participa la Wimbledon 2022
Jucatoarele de tenis ucrainene, precum Elina Svitolina si Marta Kostyuk, au criticat participarea colegelor din Rusia. Turneul de la Wimbledon, unul dintre cei patru de Grand Slam din circuitul profesionist, i-a exclus pe jucatorii rusi si belarusi în urma invaziei din Ucraina.

Aceasta decizie îi afecteaza pe mai multi sportivi de top din circuitele ATP si WTA, printre acestia numarându-se Daniil Medvedev (2 ATP), Andrey Rublev (8 ATP), Anastasia Pavlyucenkova (15 WTA), toti din Rusia, respectiv Aryna Sabalenka (4 WTA) si Victoria Azarenka (18 WTA), din Belarus.e conditii.

Citește toată știrea

Sportivii ruși, primiți la Roland Garros. Dar au de respectat câteva regulilegate de Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate