Publicitate

6.000.000 lei sunt sporurile la Autoritatea Sanitar Veterinara doar în 2023. Directorii sunt cei care iau sporuri de 4.000 lei pe luna, desi sanatatea lor nu le este pusa în pericol, asa cum pretind în documente oficiale, obtinute de Newsweek România. 
Cele mai mari sporuri pentru conditii grele de munca le iau, asa cum se întâmpla în tot sistemul bugetar, directorii si sefii, desi acestia beneficiaza de cele mai bune conditii de munca. Asa cum reiese din documentul de mai jos, secretarul A.N.S.V.S.A beneficiaza de un spor pentru conditii vatamatoare de munca, colosal, de 4.500 lei pe luna (30- din salariu). Este poate cel mai mare astfel de spor acordat în sistemul bugetar românesc.

Directorii si sefii iau acelasi spor, pentru ca muncesc în conditii grele, de 3.700 – 4.000 lei. Într-un raspuns exclusiv pentru Newsweek România, A.N.V.S.A.S. sustine ca „acorda aceste sporuri pentru conditii vatamatoare de munca deoarece implica risc de îmbolnavire sau contagiune directa sau indirecta, respectiv riscuri asociate, datorate conditiilor specifice de desfasurare a activitatii”. Este vorba de un spor de 30- din salariu.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Citește toată știrea

Sporuri de şase milioane de lei la Autoritatea Sanitar Veterinară doar în 2023
Publicitate