Publicitate

Deputatul USR Stelian Ion a primit o amenda de 1.000 de lei pentru protestul spontan care a avut loc, marti, în fata la Ministerul Sanatatii. Acesta a prrecizat ca va contesta aceasta amenda.
„Oamenii astia cred ca prin procese verbale de contraventie si amenzi o sa reusesca sa ne opreasca, sa mai spunem adevarul si sa mai protestam. Nu o sa reuseasca! În mod abuziv se dau niste amenzi la niste manifestatii absolut decente, pasnice, prin care nu facem altceva decât sa ne exprimam nemultumirea fata de modul abject în care acesti oameni îsi bat joc de sanatatea noastra si de banii nostri. Ei cred ca prin astfel de procese verbale si amenzi o sa îi opreasca pe oameni. Eu cred ca si-au încurcat socotelile si cred ca va veni reversul: oamenii vor fi din ce în ce mai nemultumiti de atitudinea asta abuziva, discretionara si de dispret fata de soarta noastra a tuturor”, a explicat Stelian Ion, potrivit comunicatului de presa al USR.

Parlamentarii USR au depus o cerere catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor pentru ca ministrul Sanatatii Alexandru Rafila sa vina în Parlament si sa explice taierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale si dotari. Parlamentari si membri ai USR au mers marti si la Ministerul Sanatatii, pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila.

Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a explicat, luni, ca ajustarea PNRR a diminuat fondurile nerambursabile în domeniul sanatatiicu 740 milioane euro si a adaugat ca nu era de dorit ca tara noastra sa fie pusa în situatia sa plateasca de la buget sumele pentru unele proiecte care nu ar fi putut respecta termenul de finalizare.

Ministrul PSD a mai spus ca proiectele în cauza vor fi realizate cu împrumuturi de la Banca Europeana de Investitii (BEI), fonduri rambursabile si anume ele vor fi returnate de la buget. Acesta a mai afirmat ca din cauza acestei ajutari a fost necesara rezivuirea investitiilor în infrastructura spitaliceasca si astfel sunt afectate sase proiecte de investitii.

 

 

 

Citește toată știrea

Stelian Ion, deputat USR, a fost amendat cu 1.000 lei pentru protestul spotan de marţi, din faţa Ministerului Sănătăţii
Publicitate