Publicitate

Analistul politic Stelian Tanase a declarat ca presedintele Klaus Iohannis va decide daca actuala coalitie merge mai departe sau nu si crede ca PNL este ”partidul de buzunar” al sefului statului. Tanase a explicat ca nu îi place actualul lider liberal, premierul Nicolae Ciuca si s-a întrebat daca acesta are capacitatea de a aduna voturi la alegeri.
Stelian Tanase a precizat, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, ca, daca nu ar fi Klaus Iohannis, actuala coalitie de guvernare nu ar mai exista. 

”Iohannis va decide daca aceasta coalitie merge mai departe sau se desface. Daca ar fi sa fac analiza pe partide, eu cred ca s-ar desface mâine. Deci, daca n-ar mai fi Iohannis care sa-i tina legati de gât, ei s-ar desface pentru ca sunt prea multe ranchiune, prea multe resentimente, interese contrare. Nu cred ca s-ar întelege. Ei acuma stau la o masa pentru ca le da peste ceafa Iohannis. Daca ar ramâne de capul lor, s-ar destrama aceasta coalitie”, a declarat Tanase. 

Întrebat cât va mai controla Klaus Iohannis PNL, Stelian Tanase a explicat ca seful statului a facut ce a dorit cu PNL, 

”Chiar, controleaza Iohannis PNL? Glumesc, bineînteles ca Iohannis controleaza PNL-ul, e partidul lui de buzunar. A facut ce a vrut întotdeauna, i-a dat partidul lui Gorghiu, putea sa-i dea si o poseta. Nu sunt misogin, putea sa fie un barbat, sa fie la fel de stupid si nepregatit. Deci nu e o problema de sex, e o problema ca fata asta n-avea nicio experienta (…) Putea sa aleaga pe cineva competent, cineva care avea experienta de lider. Ea fusese la un moment dat purtator de cuvânt. Deci nimic. Eu nu de Gorghiu vreau sa vorbesc, ci de Iohannis ca putea sa puna pe cineva din partea lui sef la un partid. Si culmea e ca nu a fost prima data când a facut asta, adica n-a fost ultima data. A facut-o si la congresul PNL-ului când a iesit în fata, a tinut discursul stralucit, parca era Titulescu, si a spus ca trebuie votat Cîtu. Cum si-a permis sa faca acest lucru? El a încalcat grav Constitutia fara jena, asa cu superbie. Acum a dat partidul acestui general Ciuca”, a spus Stelian Tanase. 

Întrebat de ce nu îi place actualul premier, Nicolae Ciuca, Stelian Tanase a precizat ca este o contradictie sa pui un ofiter sef la un partid liberal.

”Nu-mi place. Ce sa-mi placa la Ciuca? Sa pui la un partid liberal sef un ofiter, un general, pai este un non-sens. Este o contradictie în termeni. Liberalii sunt liberali. Trebuia lasat partidul sa îsi aleaga singur liderii, pentru ca ar fi avut si legitimitate acest domn Ciuca, care citeste si foarte greu, nu mai greu decât Iohannis, care a devenit între timp primul prompterist al tarii. Adica asta a învatat-o în 6 ani de când e el acolo, citeste pe prompter expresiv. Dar Ciuca e si mai rau (…) Va trece el sticla? Va reusi cu mutra aia lui incolor, inodor, insipid sa adune voturi? Generalul Ciuca aduna voturi? Votul e altceva. Ce vedem în sondaj e o anumita popularitate, dar votul e altceva. Îl vedeti pe Ciuca în stare sa adune voturi? Daca se duce la o tribuna, aduce aplauze?”, a adaugat Stelian Tanase. 

 

 

Citește toată știrea

Stelian Tănase: Iohannis va decide dacă această coaliţie merge mai departe sau se desface
Publicitate