Publicitate

Odata începuta, modernizarea unor strazi din municipiul Iasi nu e sigur ca se si termina. Strada dr. Vicol, de exemplu, înca are panouri de semnalizare a unor „capcane” ramase pe carosabil din vremea santierului de acum trei ani. Mai jos, în Pacurari, situatia e si mai încâlcita pe o alta strada. Varianta Rediu este o mica bretea care evita rondul Pacurari printre Cimitirul „Sf. Treime” si cel mai mare magazin din cartier.
Asa cum am mai relatat, licitatia pentru refacerea acestei strazi si a altor doua din cealalta parte a orasului (Albinet si Hotin) a fost lansata în august 2021, adjudecata în ultima zi a aceluiasi an de Alpenside (în asociere cu Concret Drum SRL), ordinul de începere a lucrarilor fiind semnat la sfârsitul lunii martie 2022 de catre primarul municipiului. Termenul de executie trebuia sa fie de un an, dar strada nu este finalizata nici acum, desi se întinde pe numai 596 de metri. Toate gurile de canalizare sunt deasupra stratului de asfalt, ca si cum ar trebui asternut înca unul, cel de uzura. Doar capacele de pe trotuare sunt la nivel.

De la Primaria Iasi am aflat ca constructorul – acelasi care a facut doua dintre loturile Axei rutiere strategice Iasi Suceava în 3 ani si 4 luni, respectiv în 4 ani în loc de 2 ani – nu a putut continua lucrarile în municipiu din cauza vremii, dar ca va termina strada cu pricina pâna la sfârsitul acestui an.

Totusi, este putin probabil sa se întâmple asta, pentru ca Varianta Rediu a intrat asta-vara pe o alta lista de lucrari, de care se va ocupa Conest SA. Lucrarile vizeaza reabilitarea sistemului de termoficare, iar pe lista mentionata intra 19 strazi, unele foarte importante precum bd. Independentei, bd. Socola, bd. Carol I, str. I.C. Bratianu, soseaua Pacurari, str. Vasile Lupu. Totusi, contractul a fost semnat la sfârsitul lunii februarie, termenul de finalizare e de numai un an de la emiterea ordinului de începere vara trecuta si lucrarile se desfasoara acum doar pe unele strazi.

Citește toată știrea

Stradă lungă de 600 de metri, în șantier de doi ani. Peste șantierul neterminat mai vine unul
Publicitate