Publicitate

Tânara studenta din Iasi a beneficiat de un transplant de plamân, dar se pare ca este vorba despre respingerea organului.
Tânara în vârsta de 24 de ani care a fost transferata în strainatate la patru ani dupa ce a trecut printr-un transplant de plamâni se afla sub tratament în Germania. Alexandra a fost transferata saptamâna trecuta, pe 4 mai, iar medicii din clinica de transplant au confirmat ca este vorba despre respingerea organului transplantat în 2018.

Anuntul a fost facut de Mihaita Bariz, un alt tânar care sufera de fibroza chistica si care a solicitat inclusiv în spatiul public sprijin din partea autoritatilor pentru transferul cât mai rapid. „Reactia rapida si mobilizarea prompta a autoritatilor i-au dat Alexandrei sansa ca medicii germani sa initieze urgent tratamentul necesar. Tratament pe care în România nu l-ar fi primit într-un timp atât de scurt, el fiind necesar înca din prima noapte de internare. Starea de sanatate a Alexandrei este spre bine, fluxul de oxigen a scazut fata de zilele anterioare, iar cadrele medicale sunt multumite de rezultatul analizelor recente”, a transmis Mihaita Bariz.

Alexandra a ajuns la spital la începutul lunii mai, pentru ca nu se simtea bine, mai întâi la Spitalul de Pneumofitziologie, apoi la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iasi, unde s-a aflat în grija personalului medical pâna la momentul transferului. Dupa aproape 24 de ore de asteptare, tânara a fost preluata de o aeronava configurata pentru misiuni medicale care i-a asigurat transportul pâna în Saarbrücken. Raed Arafat, seful DSU, a precizat atunci ca, în astfel de cazuri, când apar probleme dupa un transplant, solutia este trimiterea pacientului în centrul unde a avut loc transplantul.

Citește toată știrea

Studenta care nu se simte bine după transplant, sub tratament în Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate