Publicitate

Procurorii americani au dezvaluit, joi, acuzatii de încalcare a sanctiunilor penale împotriva lui Oleg Deripaska, un miliardar rus care se afla pe lista neagra a Washingtonului din cauza presupusei implicari a Moscovei în alegerile din 2016 din Statele Unite, relateaza Reuters.
Rechizitoriul depus la tribunalul federal din Manhattan l-a acuzat pe Deripaska de încalcarea sanctiunilor legate de retinerea a trei femei co-inculpate care au furnizat sau au aranjat o varietate de servicii în beneficiul sau. Deripaska, în vârsta de 54 de ani, nu a putut fi contactat imediat pentru declaratii.

Potrivit acuzarii, inculpata Olga Shriki a aranjat vânzarea unui studio muzical din California în 2019 pentru suma de 3,1 milioane de dolari în beneficiul lui Deripaska.

În rechizitoriu se mai spune ca Shriki si co-inculpata Natalia Bardakova au aranjat în 2020 ca o alta inculpata, Ekaterina Voronina, sa calatoreasca în Statele Unite din Rusia pentru a naste copilul lui Deripaska. Ar fi fost aranjata o alta calatorie anul acesta, astfel încât Voronina sa poata aduce pe lume al doilea copil al cuplului.

Avocatii femeilor nu au putut fi identificati imediat. Deripaska, fondatorul companiei producatoare de aluminiu Rusal din Moscova, a fost sanctionat în 2018 în timpul administratiei fostului presedinte Donald Trump.

Departamentul de Trezorerie al SUA, care aplica sanctiunile, a anuntat la acea vreme ca Deripaska a fost inclus pe lista neagra pentru ca a actionat sau a pretins ca actioneaza în numele Guvernului rus.

 

Citește toată știrea

SUA îl acuză pe miliardarul rus Oleg Deripaska de încălcarea sancţiunilor penale
Publicitate