Publicitate

Statele Unite au impus, joi, sanctiuni companiilor pe care le suspecteaza de implicare în comertul petrochimic si cu petrol al Iranului, unele dintre ele având sediul în China sau în Emiratele Arabe Unite. De asemenea, Washingtonul a avertizat cu privire la noi restrictii economice asupra Teheranului, relateaza Reuters.
Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat într-un comunicat ca Washingtonul a sanctionat doua companii chineze, Zhonggu Storage and Transportation Co. Ltd si WS Shipping Co Ltd, ca parte a încercarilor de a contracara evitarea sanctiunilor privind vânzarea petrolului si produselor petrochimice iraniene.

De asemenea, Departamentul de Trezorerie american a sanctionat o retea de companii implicate în vânzarea de produse petrochimice si petroliere iraniene în valoare de sute de milioane de dolari catre utilizatori din Asia de Sud si de Est. Actiunea a vizat brokerii iranieni si companii-paravan din Emiratele Arabe Unite, Hong Kong si India, a anuntat Trezoreria într-un comunicat.

Negocierile indirecte ale Washingtonului si Teheranului menite sa relanseze acordul nuclear din 2015, asa-numitul Plan de actiune cuprinzator comun (JCPOA), au esuat.

”Pe masura ce Iranul continua sa-si accelereze programul nuclear, încalcând JCPOA, vom continua sa acceleram aplicarea sanctiunilor asupra vânzarilor de petrol si produse petrochimice ale Iranului, sub autoritatile care ar fi eliminate în temeiul JCPOA”, a spus Blinken în declaratie.

”Aceste actiuni vor continua în mod regulat, cu scopul de a restrictiona sever exporturile de petrol si produse petrochimice ale Iranului”, a adaugat el. Blinken a avertizat toate persoanele implicate în astfel de vânzari si tranzactii ca ar trebui sa înceteze imediat daca doresc sa evite sa fie vizate de sanctiunile americane.

 

 

 

 

 

 

Citește toată știrea

SUA impun noi sancţiuni asupra exporturilor de petrol ale Iranului
Publicitate