Publicitate

Statele Unite anunta luni ca urmeaza sa trimita armament suplimentar, în valoare de 550 milioane de dolari, fortelor ucrainene care lupta împotriva invaziei ruse, inclusiv munitie pentru lansatoare de racheta, tot mai importante în batalie, relateaza AFP.
Acest ajutor urmeaza ”sa includa munitie suplimentara pentru sstemele (…) HIMARS”, anunta un purtator de cuvânt al Casei Albe, John Kirby. Valoarea asistentei militare acordate Ucrainei de la instalarea lui Joe Biden la Casa Alba creste, astfel, al peste opt miliarde de dolari, potrivit lui Kirby.

Acest nou ajutor mai include 75.000 de obuze de 155 de milimetri, precizeaza într-un comunicat Pentagonul. ”Statele Unite vor continua sa coopereze împreuna cu aliatii si partenerii lor pentru a furniza Ucrainei capacitati-cheie”, subliniaza Pentagonul.

Sistemele de tip HIMARS, foarte mobile, trag rachete ghidate prin GPS si au o raza de actiune de 80 de kilometri, ceea ce permite armatei ucrainene sa atinga tinte rusesti pe care anterior nu le putea atinge.

Artileria este decisiva în Razboiul din Ucraina. Armatele ucraineana si rusa consuma foarte multe proiectile, de toate felurile. Ele duc un razboi de uzura a munitiei, ale carei stocuri sunt cruciale.

 

 

Citește toată știrea

SUA urmează să trimită Ucrainei armament suplimentar în valoare de 550 de milioane de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate