Publicitate

Liderii PSD si PNL au purtat discutii în ultimele saptamâni pentru eventuala stabilire a unor candidati comuni care sa îi concureze pe primarii USR din marile localitati controlate de partidul de opozitie, au declarat pentru G4Media surse din coalitia de guvernare. Deocamdata, partidele conduse de Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca nu au ajuns la o întelegere pe acest subiect.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Divergentele pe subiect au aparut din cauza intereselor unora dintre liderii locali, care nu vor sa cedeze candidatura în favoarea celuilalt partid, cum e cazul la Timisoara, potrivit surselor citate.

Desemnarea unui candidat comun PSD-PNL are logica politica pentru ca alegerile locale se desfasoara într-un singur tur, iar primarul în functie pleaca de obicei cu prima sansa.

În acest moment, USR are primari în Timisoara, Brasov, Bacau, Câmpulung Muscel, Alba Iulia, Victoria (judetul Brasov), Breaza, precum si în Sectoarele 1 si 2 din Capitala. De asemenea, independentul Nicusor Dan, sustinut de USR, e primarul Capitalei.

PSD si PNL discuta în aceasta perioada si despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie. Acest lucru ar duce la devansarea localelor cu circa patru luni, o mutare criticata de partidele de opozitie.

Sursa: g4media.ro

Citește toată știrea

SURSE G4Media: Discuții în PSD și PNL pentru candidați comuni în orașele cu primari USR
Publicitate