Publicitate

Peste 400 de apeluri la 112 au fost primite în judetul Constanta, în ultimele ore, în urma vântului puternic si a ploii. Pompierii au îndepartat, pâna duminica dimineata, aproape 100 de copaci cazuti si zece stâlpi de electricitate, iar 25 de masini au fost avariate. O avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judetul Constanta este în continuare în vigoare. Douazeci de localitati sunt afectate de lipsa apei, din cauza caderilor de tensiune la statii de pompare. Conducerea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta a anuntat ca muzeul este închis, duminica, deoarece exista pericolul sa cada tigla de pe acoperis.
 “Din cauza conditiilor meteorologice actuale si caderilor de tigla de pe acoperis, muzeul este închis pentru vizitare astazi, 19.11.2023. Masura este luata pentru a nu periclita siguranta fizica a posibililor vizitatori”, au precizat reprezentantii Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.

Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta a anuntat ca în cursul noptii trecute s-au înregistrat alte caderi totale de tensiune la nivelul unor surse si statii de pompare. 

“Astazi, 19 noiembrie 2023, ora 08.00 dimineata, sunt afectate de lipsa apei urmatoarele localitati Mihail Kogalniceanu, Plopeni, Viisoara, Cobadin, Eforie Sud, Tuzla, Topraisar, Biruinta, Pecineaga, Mosneni, Cotu Vaii, Tuzla, Negru Voda, Faclia, Saligny, Poarta Alba, Murfatlar, Nazarcea, Dulcesti si Albesti. Noaptea trecuta, si la nivelul municipiului Constanta s-au înregistrat multiple variatii si caderi de tensiune la Statia de Pompare si Tratare Palas, Complex Constanta Nord, sursele Cismele si statia Calarasi, dar ora actuala se furnizeaza apa la presiuni normale”, au precizat reprezentantii RAJA.

Ei au precizat ca la ora 5.10 a fost reluata alimentarea cu energie a sursei Baneasa si imediat s-a pornit pomparea apei potabile catre abonatii din localitate. De asemenea, caderi de tensiune, dar de scurta durata, care nu au afectat distributia apei s-au înregistrat si la sursa Valu lui Traian.

Judetul Constanta s-a aflat, sâmbata, sub cod portocaliu de vânt puternic. În cursul serii a fost emis un cod rosu de ploaie pentru municipiul Constanta si alte patru localitati, iar apoi un cod rosu de vânt puternic, de peste 100 km/h, pentru zona de litoral a judetului Constanta. De asemenea, din cauza ploilor, mai multe zone din municipiul Constanta au fost inundate.

Citește toată știrea

Sute de apeluri la 112 în judeţul Constanţa din cauza vremii nefavorabile
Publicitate