Publicitate

Presedintele Consiliului Judetean Harghita Borboly Csaba sustine ca exista o mafie a ursilor, sustinuta cu fonduri si resurse, dupa ce un urs a atacat un tânar de 19 ani, într-un sat din judet.
”Suprapopularea în cazul ursului brun carpatin nu este o poveste! Cine nu crede sa vina în judetul Harghita si sa constate cu ce pericole se confrunta oamenii! Din pacate acelasi urs care a mai atacat în trecut în satul Valeni, comuna Feliceni, azi si-a ales o noua victima, un tânar de 19 ani care împreuna cu familia aduna turma sa o puna la adapost. Cât timp mafia ursului exista si este alimentata, suntem cu mâinile legate!”, afirma, într-o postare pe Facebook, presedintele Consiliului Judetean Harghita. Borboly Csaba.

Cu ajutorul unui tractor, membrii familiei au reusit sa sperie ursul si astfel sa-l salveze pe tânar, care a suferit rani la brat, piept si la cap, fiind transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.
În judetul Harghita, anul trecut, au fost înregistrate aproximativ 700 de pagube provocate de ursi si în fiecare an sunt din ce în ce mai multi ursi.

În opinia presedintelui CJ Harghita, managementul cinegetic este ceea ce trebuie implementat pentru a dimensiona corect populatia de urs la suprafata teritoriului.

„Ar trebui sa luam exemplu de la alte tari unde banii din fondurile europene sunt destinati special pentru aceasta cauza. Exista o mafie a ursilor, sustinuta cu fonduri si resurse, si pâna acest lucru exista nu se poate face nimic” a apreciat Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita. ”Câte victime mai trebuie sa fie pentru a întelege – Cu ursul nu-i de joaca!”, conchide el.

 

 

Citește toată știrea

Tânăr de 19 de ani, atacat de urs într-un sat din judeţul Harghita. “Mafia există şi este alimentată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate