Publicitate

Un tânar din Bals, ajuns cunoscut la nivel national dupa ce a evadat din sediul politiei Urziceni si încarcerat în penitenciarul Slobozia, a mai primit un spor de pedeapsa din partea judecatorilor ieseni. Condamnat deja pentru trei furturi calificate si trei evadari, el a fost pedepsit si pentru punerea în circulatie a unui vehicul neînmatriculat si conducere fara permis.
Provenit dintr-o familie dezorganizata din Bals si avându-l ca profesor în materie de furturi pe chiar tatal sau, Stefan Petronel Boanca fusese plasat în iulie anul trecut în arest la domiciliu, cercetat fiind pentru furt în scop de folosinta. Furase un Opel Astra din Flamânzi, pe care îl abandonase în Strunga. Apoi, mai furase o masina, din Galati. Desi n-ar fi avut voie sa paraseasca locuinta, pe 4 august Boanca a plecat de-acasa, împreuna cu un prieten. Dupa doua zile, a furat o masina din Ialomita, folosindu-se de ea pentru a comite mai multe furturi. Dupa înca trei zile, se afla în municipiul Buzau. În noaptea de 9/10 august, a intrat în casa unui localnic, de unde a sustras cheia autoturismului Volkswagen parcat în curte. Cei doi tineri au scos masina din curte fara a-i porni motorul, pentru a nu fi prinsi în flagrant de catre proprietar. Boanca a schimbat placutele de înmatriculare cu altele pe care le furase din Pascani si, desi nu avea carnet de conducere, s-a urcat la volan. A demarat spre Iasi. Dimineata, aveau sa fie surprinsi de camerele video ale unei spalatorii auto din Cotnari unde au curatat masina de praful drumului. De acolo, au plecat mai departe spre Iasi. Ajuns în municipiu, soferul amator a facut greseala ce avea sa duca la capturarea lui. La intersectia dintre soseaua Pacurari si strada Muntenimii, Boanca a virat brusc stânga, intrând pe contrasens în fata unui alt sofer de VW care se îndrepta spre Valea Lupului. Acesta nu a mai putut evita impactul. Nimeni nu a fost ranit, iar tinerii au fugit, abandonându-si masina. Prietenul lui Boanca a fost prins aproape imediat de politistii locali. Boanca avea sa fie retinut în aceeasi seara, aproape de Hârlau.

Tânarul a fost judecat pentru punerea în circulatie a unui autovehicul neînmatriculat si pentru conducere fara permis. Nu era de altfel prima oara când tânarul conducea fara permis. Mai fusese judecat o data pentru aceasta fapta, pe când nu avea nici 17 ani. La acea data, se dispusese internarea sa pentru un an într-un centru educativ pentru minori. Nu-i folosise la nimic.

Pentru noua fapta, a fost judecat în stare de detentie, el fiind deja condamnat în noiembrie 2021 la 4 ani de închisoare pentru trei fapte de evadare si trei de furt calificat. Magistratii ieseni i-au adaugat 11 luni pentru ispravile de „sofer” din 10 august. Sentinta nu este înca definitiva, ea putând fi atacata cu apel.

VEDETI SI:

Povestea de viata a lui Stefan Boanca, tânarul care a evadat din sediul Politiei Urziceni: parinti divortati, un tata cu multe dosare penale – AICI

Citește toată știrea

Tânărul care a evadat de trei ori, condamnat şi pentru conducere fără permis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate