Publicitate

Telefoanele iPhone 14 contin un cip Qualcomm care poate comunica cu satelitii, dar au si componente Apple suplimentare, personalizate, utilizate în cea mai importanta functie noua a telefonului, conform unei analize a telefonului realizata de iFixit si a unui comunicat al Apple, transmite Reuters.
Apple a lansat vineri gama sa de iPhone 14. Una dintre noile caracteristici majore este capacitatea de a se conecta la sateliti pentru a trimite mesaje de urgenta, atunci când nu exista WiFi sau conexiune de date celulare.

Compania a declarat la începutul acestei luni ca modelele iPhone 14 contin hardware nou care face posibil serviciul de mesaje de urgenta, pe care Apple intentioneaza sa îl activeze cu o actualizare de software care va veni în noiembrie.

Apple nu a oferit detalii despre hardware-ul specific satelitului. iFixit, o firma din San Luis Obispo, California, care dezasambleaza iPhone-urile si alte produse electronice de larg consum pentru a evalua cât de usor pot fi reparate, a demontat vineri un model iPhone 14 Pro Max, dezvaluind un cip de modem Qualcomm X65.

Cipul Qualcomm ofera conectivitate 5G pentru retelele celulare, dar este si capabil sa foloseasca ceea ce se numeste banda n53, banda de frecventa folosita de satelitii Globalstar.

Globalstar a anuntat la începutul acestei luni un acord prin care Apple va ocupa pâna la 85- din capacitatea retelei de satelit a Globalstar pentru a activa noua functie de mesagerie de urgenta a iPhone 14.

Într-o declaratie pentru Reuters de sâmbata, Apple a declarat ca iPhone 14 are hardware si software suplimentar al companiei, pentru noua functie de mesagerie.

”iPhone 14 include componente de frecventa radio personalizate si software nou, conceput în întregime de Apple, care împreuna permit mesaje SOS de urgenta prin satelit pe noile modele de iPhone 14”, a spus Apple în comunicat. Qualcomm nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii.

 

 

Citește toată știrea

Telefoanele iPhone14 includ un cip Qualcomm pentru comunicarea cu sateliţii
Publicitate