Publicitate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamâni, intervalul 9 mai – 6 iunie 2022. Specialistii au anuntat vremea va fi una calda, cu temperaturi de vara. Vor fi valori maxime de peste 25 de grade Clesius, însa nu vor lipsi ploile, vijeliile si grindina din mai multe zone din tara.

Potrivit accuweather, temperaturile vor creste la Iasi pîna vineri, când se vor înregistr 29 de grade Celsius.
ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamâni.

“Pe parcursul saptamânii viitoare nu vor lipsi alternantele termice de la o zi la alta. Vor fi întervale cu vreme mai calda mai ales în sudul si în sud-estul tarii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza si seara, cu precãdere în nordul, centrul si sud-vestul tãrii, precum si în zonele montane si submontane, unde vor fi averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 si 27 de grade, iar cele valorile minime vor fi cuprinse între 5 si 13 grade”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentala si Moldova.

Prognoza meteo 9 – 16 mai 2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceasta saptamâna la nivelul întregii tari, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata în extremitatea de vest si de sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Vremea 16 – 23 mai 2022
Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a tarii, dar mai ales în zonele montane.

Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare în jumatatea vestica a tarii, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Prognoza meteo 23 – 30 mai 2022
Temperaturile medii vor fi usor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest si de sud-vest a tarii, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Vremea 30 mai – 6 iunie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru aceasta saptamâna, posibil usor mai ridicate în extremitatea de sud si de sud-est a tarii.

Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor avea o tendinta spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Citește toată știrea

Temperaturi de vară în următoarele patru săptămâni. Aproape 30 de grade Celsius la Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate