Publicitate

Îngrijorarile privind iminenta izbucnirii conflictului dintre Taiwan si China au aparut în urma informatiei ca presedinta Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, ar urma sa viziteze Taiwanul marti si sa petreaca noaptea în Taipei. Ziarul local Liberty Times a anuntat ca Pelosi va merge în Parlamentul taiwanez miercuri dimineata, înainte de a-si continua calatoria în Asia.
În ciuda tuturor amenintarilor Chinei cu privire la aceasta vizita, care au crescut sansele de invazie, analistii militari considera ca Beijingul ar trebui sa ia în calcul unitatea occidentala si esecurile militare rusesti înainte de a începe ceva regretabil.

Invazia rusa în Ucraina a alimentat îngrijorarea cu privire la planurile Chinei pentru Taiwan, pe care a amenintat în mod repetat ca îl va invada. Conflictul este socotit din start, din motive logice, a fi „asimetric”, dat fiind fortele disproportionate ce s-ar înfrunta.

Pâna la invazia Rusiei în Ucraina, China avea în plan „o invazie amfibie” a insulei, de genul „blitz”-ului rusesc. Razboiul din Ucraina a modificat însa evaluarile Beijingului si ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei (APL) cu privire la capacitatea sa de a efectua rapid o invazie amfibie.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

Citește toată știrea

Tensiunea dintre Taiwan şi China a urcat la cer pe fondul vizitei efectuate de Nancy Pelosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate