Publicitate

„Sprijinul nostru este absolut pentru Serbia”, a declarat secretarul de presa al Kremlinului Dmitri Peskov la Moscova, potrivit agentiei de presa Interfax. „Sustinem pozitia pasnica si constructiva a Belgradului în aceasta situatie”, a adaugat el.
În weekend, noi reglementari de calatorie pentru sârbii care traiesc în Kosovo au crescut tensiunile. Noile reglementari nu mai recunosc pasapoartele sârbe la granita dintre cele doua state, aminteste agentia germana de presa.

În schimb, sârbii din Kosovo trebuie sa ceara un document provizoriu. Kosovo a justificat masura argumentând ca autoritatile sârbe trateaza în acelasi mod cetatenii kosovari care traiesc în Serbia.

Dupa proteste violente, în care militanti sârbi au ridicat baricade în nordul Kosovo si ar fi fost trase focuri de arma în directia politistilor kosovari, Kosovo a anuntat în timpul noptii de duminica spre luni ca reglementarile nu vor intra înca în vigoare.

Peskov a facut referire la aceste reglementari ca fiind „cereri absolut nerezonabile” din partea autoritatilor kosovare. Kosovo s-a desprins de Serbia cu ajutorul NATO în 1999 si si-a declarat independenta în 2008. Peste 100 de tari din lume recunosc Kosovo ca stat independent, dar Rusia nu este printre ele, mai aminteste DPA.

Citește toată știrea

Tensiuni între Serbia şi Kosovo! Rusia apare şi ea în peisaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate