Publicitate

Belgianul Thierry Neuville (Hyundai) este pe primul loc în Raliul Belgiei, a noua din cele 13 etape ale Campionatului Mondial de raliuri (WRC), la finalul zilei de vineri, marcata de abandonul liderului campionatului, finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota), informeaza AFP.
Dupa opt din cele 20 de probe speciale din programul competitiei, Neuville este urmat la 2 secunde de coechipierul sau estonian Ott Tanak si la 13 secunde de britanicul Elfyn Evans (Toyota).

Acesti trei piloti au profitat de abandonul tânarului Rovanpera (21 de ani), în cursul celei de-a doua probe speciale. Bolidul Toyota pilotat de Rovanpera s-a rostogolit de trei ori dupa o curba prost negociata si nu a mai putut fi readus pe traseu, fiind grav avariat.

Kalle Rovanpera si copilotul sau, Jonne Halttunen, au coborât rapid din masina, prin parbriz, facând semn cu mâna ca totul este în regula. Finlandezul reusise cel mai bun timp în prima proba speciala a zilei, înainte de a comite prima sa mare greseala din acest sezon.

Fortat sa se retraga, Rovanpera nu a indicat daca va reveni în cursa în WRC 2, pentru a marca puncte în cadrul Power Stage-ului de duminica. Finlandezul are un avans confortabil, de 94, respectiv 95 de puncte, fata de principalii sai urmaritori în clasamentul general, Ott Tanak si Thierry Neuville.

 

Citește toată știrea

Thierry Neuville, pe primul loc în Raliul Belgiei la finalul zilei de vineri
Publicitate