Publicitate

Politistii de frontiera de la Bors II, împreuna cu lucratori ai Comisariatului Judetean Bihor din cadrul Garzii Nationale de Mediu si reprezentantii Protectiei Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în tara a sapte TIR-uri încarcate cu peste 60 tone de deseuri. Soferii nu au putut prezenta documentele necesare importului.
”Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors II au efectuat, în perioada 16-17.11.2023, pe sensul de intrare în tara, controlul specific asupra a sapte automarfare conduse de cetateni români. Acestia transportau, conform documentelor de însotire a marfii, mobila second-hand, articole textile, metal, haine si electrocasnice second–hand de la diferite societati comerciale din Germania, Elvetia si Belgia pentru firme din România”, se precizeaza într-un comunicat de presa, de duminica, al Politiei de Frontiera.

Politistii de frontiera au solicitat sprijin autorizat reprezentantilor Comisariatului Judetean Bihor din cadrul Garzii Nationale de Mediu si reprezentantii Protectiei Consumatorului Bihor.

În urma verificarilor politistii de frontiera si comisarii de la Garda de Mediu si Protectia Consumatorului au constatat ca automarfarele erau de fapt încarcate cu 60.501 kilograme de deseuri, pentru care soferii nu au prezentat documentatia necesara prevazuta de lege pentru importul acestor produse. Autoritatile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Citește toată știrea

Tir-uri pline cu gunoaie din Germania, Elveţia şi Belgia oprite la intrarea în ţară, la Borş
Publicitate